'Üretra Darlığı'na açık ameliyatlı çözüm

Birçok kişinin yaşam kalitesini düşüren idrar yolu daralmalarının artık tedavi edilebildiğini söyleyen Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana bilim Dalı Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
'Üretra Darlığı'na açık ameliyatlı çözüm

Birçok kişinin yaşam kalitesini düşüren idrar yolu daralmalarının artık tedavi edilebildiğini söyleyen Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Şahin, "Hastalarımızı açık ameliyat ile kısa sürede tedavi edebiliyoruz." dedi.

Özellikle erkeklerde enfeksiyon ya da geçirilmiş travmalara bağlı idrar yolu darlıkları geliştiğini kaydeden Coşkun Şahin, "Kaza sonrası idrar kanalından taze kan gelmesi ve arkasından işeme zorluğu veya tamamen işeyememe ilk belirtiler olmaktadır. Bu hastalarda başlangıçta endoskopik tedaviler denenmekte ancak bazı hastalarda bu tedavi şekli yeterli olmamaktadır. Özellikle darlığı uzun olan, en az iki-üç kapalı yöntem yapılmış olmasına rağmen darlığı tekrar eden hastalarda kapalı yöntemde ısrar edilmemesi gerekir. Bu hastalara, darlığın yerine uzunluğuna göre değişik yöntemler kullanarak kesin çözüm üretilmelidir." tavsiyesinde bulundu. Açık ameliyatla hastaları sağlığına kavuşturmanın mümkün olduğunu belirten Şahin, "Ameliyat genel ya da bölgesel anestezi ile yapılabilmekte, bir-iki saat sürmekte, ertesi gün hasta taburcu edilmektedir. Yıllarca ince tazyiksiz işeyen, ya da sondaya mahkum olan veya sık tekrarlayan kapalı ameliyatlara maruz kalan bu hastalar yüzde 95 oranında sağlıklarına kavuşabilmektedirler." ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar