Ürdün resepsiyonuna katılanlar 'gayda' ile karşılandı

Ürdün'ün Bağımsızlık ve Ordu Günü Ankara’da yapılan resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona katılan davetliler Ürdün ile yerel kıyafetleri ile gayda çalan müzisyenler karşıladı. Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, resepsiyonda yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Ürdün resepsiyonuna katılanlar 'gayda' ile karşılandı

Ürdün'ün Bağımsızlık ve Ordu Günü Ankara’da yapılan resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona katılan davetliler Ürdün ile yerel kıyafetleri ile gayda çalan müzisyenler karşıladı. Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Ürdün ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlara değindi.

Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlileri girişte Ürdün Ankara Büyükelçisi Amjad Al-Adaileh'i karşıladı.

Resepsiyona katılan davetlileri Ürdün milli kıyafetleri ile gayda çalan müzisyenler karşıladı. Gayda müzisyenler tarafından resepsiyon sonuna kadar çalındı. Resepsiyon anısına ise Arınç ve Amjad Al-Adaileh pasta kesti.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Arınç, Ürdün ve Türkiye halklarının tarihten bu yana dostluk ve kardeşlik içinde olduklarını vurgu yaptı. Arınç; "Tarih bağlarımız inanç bağımız, kültür bağlarımız ve coğrafyamız bizi birbirimize her zaman dost ve kardeş yaptı. Bu akşam bunun güzel bir örneğini hep birlikte görüyoruz. Parlamento ilişkimiz mükemmeldir. Bölgemiz barışı konusunda aldığımız kararlar da fikir birliği ve uyum içerisindeyiz. Unutmayalım ki bölgemizde Türkiye ve Ürdün iki huzur adası iki huzurlu ülke olarak göze çarpmaktadır. Bölgemizde özellikle son yıllarda yaşanan krizlerde Türkiye ve Ürdün bölge haklarının mazlum ve masun insanlarına kucak açmıştır. Bugün sadece Suriye’den 600 bine yakın sığınmacının Ürdün’de olduğunu biliyoruz. Ürdün halkı büyük bir konuk severlikle bu mazlum ve mağdur halkı kucaklamıştır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar