Uraçin: Atama bekleyen 300 bin öğretmen limon mu satacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yasa tasarısına eğitim camiasından tepkiler devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Uraçin: Atama bekleyen 300 bin öğretmen limon mu satacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yasa tasarısına eğitim camiasından tepkiler devam ediyor. Kars Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Seyit Uraçin, MEB yasa tasarısıyla açıkta kalacak öğretmen adaylarının, eğitim faaliyeti değil de geçimlerini sağlamak için limon satacaklarını söyledi.

Uraçin, 'Öğretmen İstihdam Projeksiyonları Stratejileri Projesi' ile 2023 yılına kadar olan süreçte öğretmen talebini izlenebilir duruma getirdiğini iddia eden Bakanlığın, halen atama bekleyen 300 bin öğretmen adayı varken, dershanelerde çalışan on binlerce öğretmenin atamasının yapılacağını söylemesi, 300 bin öğretmen adayına ne olacağı sorularını gündeme getirdiğini belirtti.

Uraçin, Türkiye genelinde atama bekleyen 300 bin öğretmeninin mağdur edileceği MEB yasa tasarısına tepki gösteren sendikalarının, bu bağlamda ülkenin geleceğinin karartılacağı kaygısıyla hareket ettiğini ifade etti. Ayrıca, MEB'in yaptığı sözlü sınavlardaki keyfi uygulamaların tartışıldığı bir dönemde, MEB bünyesinde istihdam edilecek dershane öğretmenlerinin sözlü sınava tabi tutulacak olmalarının, keyfi uygulamaları artırarak devam ettireceğini belirten Uraçin, dershanelerin zorla dönüştürülmelerine karşı çıkan kurumlarda çalışan öğretmenlerin ise MEB tarafından cezalandırılabilecekleri endişesini taşıdıklarını dile getirdi.

MEB yasasında aslında temel sorunun, anılan düzenlemelerin kimlerin faydasına ve nelerin karşılığında yapıldığının net olarak açıklanamamış olması olduğuna değinen Aktif Eğitim-Sen Temsilcisi Uraçin, "Niyet milletin faydası ise bunun milletten gizli ve millete rağmen yapılması mümkün değildir. Millete rağmen ısrar edilmesi halinde 'küçük bir müdahalenin birkaç nesli ilgilendirdiği' eğitime yapılan usulsüz müdahalelerle ülkemizin yarınları karanlığa mahkum edilmiş olacaktır. Kaldı ki tasarının kamuoyunda tartışılmaya başlanması bile eğitim çalışanları arasında ötekileştirmelerin başlamasına, bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında çalışma barışının bozulmasına ve toplumun huzursuz olmasına yetmiştir. Aktif Eğitim-Sen olarak, milletin vekillerini milletin menfaatlerini koruma, talep ve beklentilerini karşılama konusunda göreve davet ediyoruz." dedi.


CİHAN

Yorumlar