Ünyeliler organize sanayi inşaatı ile ilgili iptal kararına tepkili

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yıllardır tamamlanamayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarında sona gelinmişken mahkemenin iptal kararının şaşkınlığını yaşıyor.Ünye'nin Denizbükü Nalcı (Cevizdere) ve Denizbükü...

Google Haberlere Abone ol
Ünyeliler organize sanayi inşaatı ile ilgili iptal kararına tepkili

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yıllardır tamamlanamayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarında sona gelinmişken mahkemenin iptal kararının şaşkınlığını yaşıyor.

Ünye'nin Denizbükü Nalcı (Cevizdere) ve Denizbükü köylerindeki 85 hektarlık alanda organize sanayi bölgesi yapılmasına karşı geçen yıl 24 Ocak tarihinde açılan davada, Ordu İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İdare Mahkemesi, daha önce hazırlanan bilirkişi raporunu esas alarak verdiği yürütmeyi durdurma kararında, OSB’nin kurulacağı yerin 1. sınıf tarım arazisi olduğuna dikkat çekti. Mahkeme, OSB’nin yapılması sonucunda 1. sınıf tarım arazilerinin niteliğinin bozulacağına ve bölgede çevre kirliliğinin artacağına karar vererek ‘telafisi imkânsız zararlara’ karşı yer seçim kararının yürütmesini durdurdu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, “Durdurma kararı iptal anlamına gelmez. Karar yasal olarak henüz tebliğ edilmedi. Tebliğ tarihinden itibaren 1 hafta içinde Bakanlık veya Valilik bir üst Mahkemeye itiraz edecek. Şimdiden üst Mahkemeye itiraz çalışmaları başladı. Ünye ekonomisinin düzlüğe çıkması, bölgesel olarak rahatlaması için organize sanayi bölgesinin mutlaka Ünye’ye kurulması gerekiyor.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise ilçede gecikmeli de olsa organize sanayinin kurulacağını söyledi. Çamyar, Ordu İdare Mahkemesi’nin Ünye OSB ile alakalı yürütmeyi durdurma kararını verdiğini ancak bu durdurma kararının iptali için müracaatlar yapılacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar