Ünyeli işadamları Bosna’ya hayran kaldı

Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) organizasyonunda Ünyeli işadamları 20 kişilik bir grupla düzenlediği Bosna gezisinden döndü.

Google Haberlere Abone ol
Ünyeli işadamları Bosna’ya hayran kaldı

Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) organizasyonunda Ünyeli işadamları 20 kişilik bir grupla düzenlediği Bosna gezisinden döndü.

Dört günlük düzenlenen Bosna gezisinin dolu dolu geçtiğini belirten işadamları, gördükleri güzellikleri hayranlıkla dile getirdi. Her kültürün kavgasız ve dostane bir şekilde işlediğini söyleyen işadamları, doğal güzellikleri de korumalarındaki hassasiyeti anlattı. Evlerin, işyerlerinin yanlarında yeşil alanlara geniş yer verildiğini ifade ederlerken, "Biz ise fındık harmanı gibi adlarla köylerde evimizin yanına bile beton döküyoruz." diyerek bilmeden yaptıkları yanlışları Bosna’da gördüklerini anlattı.

İşadamlarından İskele Restoran İşletmecisi Ahmet Avcı, “Bosna gezimiz kapsamında çok güzel yerler gezdik, gezerken de çok güzel şeylere tanık olduk. Oradan bakınca Türkiye’de yaşantımızda bilmeyerek yaptığımız yanlışları gördük. Gezimiz esnasında, Saraybosna gezimize Aliya Izetbegoviç’in anıtını gezdik. Avrupa’nın en müstesna ve şehrin kalbinin attığı Baş Çarşı’da gezinti yaptık. Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi'ni gezip gördük. Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in cami ve türbesi, Vali Konağı, İnat Evi, Fatih Camii, 1. Cihan Harbi'ni başlatan cinayetin işlendiği Latin Köprüsü'nün rehber eşliğinde anıları bizleri adeta silkelemiş oldu.” şeklinde konuştu.

"TARİHİ DOKUYA HASSASİYETİ ORADA GÖRDÜK"

Geziyi organize eden ÜNİŞAD Başkanı Musa Tapçı ise Bosna’daki tarihi dokunun hassasiyetine değinerek, şunları söyledi: “Mostar gezimizde tarihi Mostar Köprüsü gördük, Tarihi Koski Mehmet Bey Camii'ni ve Karagöz Camii'ni ziyaret ettik. Ardından 550 yıllık Tarihi Alperenler Tekkesi'ni ziyaret edip Tarihi Türk köyü Poçiteli köyünü gezdik. Vezirler şehri olarak bilinen Travnik’i, tarihi dokusu korunmuş Travnik sokaklarında gezinti yaptık. Tarihi Osmanlı kalesinden şehir manzarası ve 300 yıllık İbrahim Paşa Medresesi'ni gördük. Fatih Sultan Mehmet’in su içtiği (Göksu) Plava Voda'yı ziyaret edip, savaş sırasında birçok insanın şehit edildiği Ahmiç köyünü gördük. 20 kişilik Ünyeli işadamlarımızla dolu dolu bir gezi yaptık.”
CİHAN

Yorumlar