Ünye’de uyuşturucuya karşı kamu kurumları ve vatandaşlar harekete geçti

Ünye’de okul çağındaki öğrenciler arasında kullanımı hızla artan uyuşturucu ve madde kullanımına önlem almak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Ünye’de uyuşturucuya karşı kamu kurumları ve vatandaşlar harekete geçti

Ünye’de okul çağındaki öğrenciler arasında kullanımı hızla artan uyuşturucu ve madde kullanımına önlem almak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar harekete geçti.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) salonunda, ilçede uyuşturucu kullanan birçok öğrencinin içine girdiği durumlarını anlatan ses kayıtları ve görüntüler izletildi. Ünye’de uyuşturucu kullanan genç bir kız, sinevizyonda yüzü kapatılarak verilen görüntüsünde, “Özellikle son zamanlarda bonzai kullanımı oldukça arttı. Temin edilmesi de oldukça kolay olduğu için her yaştan merak eden, arkadaş ortamına uyan herkes bu zehiri kullanıyor. Bu zehirden kurtulmam için herkesten destek gördüm. Bunu kullanan çocukların ailelerinin bazıları durumdan hiç habersiz, bazıları biliyor ama bir şey yapamıyor ya da ellerinden bir şey gelmiyor.” şeklinde konuştu. Genç kız, madde kullanımının sebebi olarak ise çevreden yeteri ilginin kendilerine verilmemesini aktardı.

Yine Ünye’de uyuşturucu kullanan 16 yaşındaki genç bir çocuğun ibretlik itirafları herkesi üzdü. Genç çocuk, Ünye’de gençlere yönelik sosyal bir ortamın olmamasından, gençleri bu tür ortamlardan alıkoyacak, kendilerine çevresindeki herkes tarafından yetersiz bir ilgiden kaynaklanarak yaptıklarını söyledi. Yine aynı genç çocuk, Ünye’de yüzde 60-70 oranında çocukların bu tür maddeleri kullandığını söyledi.

Karartılmış görüntülerdeki diğer uyuşturucu kullanan çocuklar ise madde kullandıklarını söyleyerek, diğer taraftan bu zehrin olumsuzlarından kurtulmak için yardım beklemeleri ibret verici anlar oldu. Uyuşturucu kullanan gençlerin ailelerinden koptuğunu da söyleyen gençler çaresizlik içerisinde yardım bekliyor.

Yine uyuşturucu kullanan çocuklardan bazılarının anneleri üzüntülerini ifade etti. Bir anne, madde bağımlılığından dolayı evladını kaybettiğini söyleyerek, “Ben yandım, başka anneler yanmasın. Ne olur bu illete bir çare bulunuz. Hiçbir anne benim oğlum böyle bir şey yapma demesin.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Programda söz alan Kaymakam Mustafa Demir de Ünye içerisinde sivil bir ekip kurularak, bu işin takibini resmi değil de sivil olarak yapmakta fayda olduğuna dikkat çekti. Demir, resmi üniformadan korkan, üniformalıya konuşamayan gençlere karşı herkesten destek beklediğini söyledi.

Yine Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş da çocukların anne ve babaları tarafından takip edilmesine dikkatleri çekerek, “Bütün anneler, babalar, çocuklarının çantalarını aramalı, çocuklarının kullandıkları bilgisayarlardan hangi sitelere girdiklerini kontrol etmeli, kullandıkları telefondan kimleri aramışlar takip etmelidir.” diyerek, çocukların arkadaş ortamlarına kadar ailelerin bilgileri olmasına dikkat çekti. Programda ev sahipliği yapan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Yeşilay Ünye Temsilcisi Arif Takıcı ve Profesör Doktor Ayşe Yalın da konu ile alakalı konuşmalar yaptı.



CİHAN

Yorumlar