Ünye ÇATOM'da Antep işi el işlemeleri

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Başkanı Selma Hasdemir, birbirinden güzel el işlemeleriyle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ünye ÇATOM'da Antep işi el işlemeleri

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Başkanı Selma Hasdemir, birbirinden güzel el işlemeleriyle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

ÇATOM, tamamen el işiyle yapılan ve herhangi bir teknolojik aletin kullanılmadan işlendiği el emeği göz nuru el işlerine bir yenisini daha ekleyerek, Antep işi el işini işlemeye başladı. ÇATOM Başkanı Hasdemir, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bu kursumuz tamamen el işlemeleriyle gerçekleşiyor. Bilindiği gibi, çoğu yerlerde makine işleri baş gösteriyor. Biz Türk el sanatlarına biraz daha ağırlık veriyoruz. Bunlardan Antep işini örnek verebilirim. ÇATOM’da özellikle hanımların da çok ilgi göstermesiyle hesap işi, Antep işi, hardengel ve Türk el sanatının birçok dalındaki çalışmalar gerçekleştiriliyor ve bu konuda hanımlarımız çok çok başarılılar. Kendilerinden ummadığımız büyük bir başarı gösteriyorlar, bunu da itiraf etmek gerek. Sergilerimizde de bu başarı zaten takdir ediliyor bu fark görülüyor. Bundan çok memnun oluyoruz. Bu sene de çalışmalarımızı yansıtan sergilerimiz olacak. Bunu Ünyelilerle ve bütün misafirlerimizle paylaşacağız.” dedi.

ÇATOM Başkanı Hasdemir, başarılarının ve çalışmalarının bir anlamda örnek olduğunu belirterek, “El sanatlarında makineleşmenin dışında elle yapılan, özellikle nakışta iğne ve iplikle yapılan işlemeler bizim bu çalışmalarımızla biraz daha revaçta olmaya başladı. Bundan da ayrıca bir mutluluk duyuyoruz. Tabi ki zor ama önemli olan zoru başarmak. Geçmiş tarihimizde yapılan büyüklerimizin, babaannelerimizin, anneannelerimizin yaptığı ürünler var. Biz onlara hayret ediyoruz. Hangi ışık altında bunları yapmışlar diye. Tabi bu sanatımızı kaybetmek lazım. Dolayısıyla ben bütün kursiyerlerimizi ve usta öğreticimiz Saime Bulut’u bu çalışmalarından dolayı kutluyorum ve Ünye ÇATOM olarak bu başarılı çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÇATOM Usta Öğreticisi Saime Bulut ise ele aldıkları Antep işi el işlemelerinin Ünye ÇATOM olarak ilk burada işlendiğini belirterek, “Çok emek isteyen, zahmetli bir eli işi örneğidir. Biz de burada zoru başarmak için ve halkımıza hitap edecek güzel ürünler sergilemek için varız. Bu ürünün de hanımlarımızın dikkatini çekeceğini ve çok beğeneceklerini düşünüyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar