Ünlülerin uyuşturucu davası devam ediyor

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de sanıkları arasında olduğu uyuşturucu davasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlülerin uyuşturucu davası devam ediyor

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de sanıkları arasında olduğu uyuşturucu davasına devam edildi. Duruşmada savunma yapan Eren, uyuşturucu kullanmadığını ileri sürdü. İdrar raporunda uyuşturucu bulunduğunun belirtilmesi üzerine uzmanlardan görüş aldığını ifade eden Eren, o dönem kullandığı antidepresandan kaynaklanabileceğini savundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cenk Eren, Yusuf Hasan Akgün hazır bulundu.

Önceki duruşmaya katılmayan şarkıcı Cenk Eren, savunmasını yaptı. İlk duruşmaya gelmediği için özür dileyen Eren, “Mazeretimi kabul ettiğiniz için de teşekkür ederim" dedi. Hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadığını ileri süren Eren, "Bunu emniyet sorgumda da söyledim. Ancak Adli Tıp raporunda idrarımda uyuşturucu bulunduğu belirtildi. Ben Çapa Tıp Fakültesi'nden 2 uzmandan görüş aldım. O dönem antidepresan kullandım. Onlardan dolayı eşleşebileceğini belirttiler. Benim incelenen örneklerimin yüzeysel olarak inceleme yapıldığını söylediler. Daha kapsamlı bir test yapılması gerektiğini buna da altın test dendiğini söylediler. Bunun yapılması halinde maddelerin ayrıştırılabileceğini söylediler. Ben Adli Tıp raporunu kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmada daha sonra tanık olarak dinlenen oyuncu Deniz Uğur, "Sanıklardan Hüseyin Orçun Benli nişanlım. Diğerleri de iş arkadaşım ve sektörden simaen tanıyorum. Çağatay Ulusoy nişanlımı aramıştı. 'Balık getireceğiz, mangal yapacağız' demişti. Ben geç olduğunu, balık getirmemesini, kendisinin gelmesini söyledim. Ben gerçek balık anladım. Getirmek için neden ısrar ettiğini anlamadım. O yüzden ne balığı olduğunu sordum. Akvaryum balığı deyince Çağatay'ın anlamsız esprilerine alışık olduğum için dalga geçtim." şeklinde ifade verdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Hüseyin Orçun Benli ifadesinde mangal yaktığını söylüyor. Sen yakılmadığını söylüyorsun. Sen mi doğru söylüyorsun, o mu?" diye sorunca Uğur, "Benim ifadem doğrudur." dedi. Uğur soru üzerine uyuşturucu kullanmadığını söyledi.

Diğer tanık Nancy İpekoğlu, "Sanıklardan sadece Çağatay Ulusoy'u tanıyorum. Çağatay'ın uyuşturucu kullandığını bilmiyordum. Aramızdaki telefon görüşmesi yurt dışından bir arkadaşımın getirdiği ve havalimanında free shop'larda satılan ıslak tütüne ilişkindir. Ben
Çağatay'ın kimseye uyuşturucu verdiğini görmedim. Ben de kimseye uyuşturucu temin etmedim." diye konuştu.

Sanıklardan sadece Gizem Karaca'yı tanıdığını söyleyen tanık Ümit Yaşar İnanç ise, "Gizem'de uyuşturucu madde vardı. Evinde esrar içecektik. Ancak evde Gamze diye bir arkadaşımız vardı. O yüzden eve girmedim. Ben Gizem'den uyuşturucu almadım." diye konuştu. Mahkeme Başkanı'nın "Daha önceki ifadende kapının önünde Gizem'in sana uyuşturucu verdiğini söylemişsin" diye hatırlatması üzerine İnanç, "Şu anki ifadem doğrudur." dedi.

Tanık olarak dinlenen oyuncu Selen Seyven Katırcıoğlu, tanıdığı sanıkların uyuşturucu ile ilgisi olmadığını ileri sürdü.
CİHAN

Yorumlar