Ünlülerin uyuşturucu davası başladı

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Murat Yıldırım ve Ersin Korkut’un da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin de yer aldığı uyuşturucu davasının görülmesine başlandı. İlk duruşmaya İmirzalıoğlu’nunda...

Google Haberlere Abone ol
Ünlülerin uyuşturucu davası başladı

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Murat Yıldırım ve Ersin Korkut’un da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin de yer aldığı uyuşturucu davasının görülmesine başlandı. İlk duruşmaya İmirzalıoğlu’nunda bulunduğu bir çok isim katılmadı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada 53 sanık yargılanıyor. Sanıklar 'uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' ile suçlanıyor. İlk duruşmaya 13 tutuklu sanık getirildi. Engin Günaydın ve Gökçe Özyol’un da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı. Kenan İmirzalıoğlu, Hakan Yılmaz, Murat Yıldırım ile birlikte bir çok ünlü ise mahkemeye gelmedi.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından iddianamenin özeti okundu ve sanıkların savunmalarına geçildi. Uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan tutuklu sanık Abdurrezzak Çil, balıkçılık yaptığını ve kendi halinde biri olduğunu savundu. Telefon konuşmalarında ‘kaç kasa ayarlayalım’ şeklindeki konuşmalarda kastettiklerinin balık olduğunu ileri sürdü.

Tutuklu sanık Zeki Yalçın, evinde çıkan hassas terazinin mutfakta, pasta börek yaparken kullanıldığını savundu. Sanık Ahmet Sağlam, Engin Günaydın ve Gökçe Özyol’a uyuşturucu temin ettiğini söyledi. Hakan Yılmaz’ın aracında uyuşturucu taşıdığını ifade eden Sağlam, Yılmaz’ın bundan haberi olmadığını ileri sürdü.

Duruşma devam ettiği sırada Engin Günaydın salondan ayrıldı. Adliye çıkışında suçlamalara ilişkin soruları cevapsız bırakan Günaydın taksiye binerek ayrıldı.

Ünlülerin uyuşturucu için ‘CD’, ‘papatya’, ‘süt’ ve ‘senaryo’ şifrelerini kullandığı belirtilen iddianamede, Hakan Yılmaz'ın 'çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı’nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edildi.

CİHAN

Yorumlar