Ünlü yazarın Erdoğan'a hakaretten hapis istendi

Yazar Ergun Babahan için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yazarın Erdoğan'a hakaretten hapis istendi

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üstüne yazar Ergun Babahan meselesinde ‘Basın yayın yolu ile hakaret’ suçlamasıyla yürütülen tahkikat tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe yönünden hazırlanmakta olan iddianamede, zanlı Ergun Babahan’ın “Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak” başlıklı yazsında müşteki Bilal Erdoğan’a karşı hakaret suçunun işlediği söylendi.

Şikayet konusu ova içeriğinde müşteki Necmeddin Bilal Erdoğan ile babası C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan içinde geçtiği iddia olunan telefon görüşmeleri ile ilgili yorumlar yapıldığı anlatılan iddianamede, zanlı Ergun Babahan’ın yazının başlığındaki hırsız sözcüğünü müşteki Bilal Erdoğan’a alenen izafe ederek aşağıladığı, küçülttüğü söylendi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına, yargılama sınırlarının aşıldığı aktarılan iddianamede Babahan meselesinde ‘basın yayın yoluyla onur, itibar ve saygınlığa hakaret’ suçlamasıyla 4 aydan 2 sene 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar