Ünlü Sanatçıya Para Cezası

Seda Sayan'a 6 bin TL adli para cezası ve 5 yıl süreli denetim

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Sanatçıya Para Cezası

KAMUOYUNDA "Ankaralı Turgut" olarak bilinen Turgut Karataş'a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılanan Şarkıcı Seda Sayan, hakaret suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.


İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Seda Sayan katılmazken, şikayetçi Ankaralı Turgut hazır bulundu. Duruşmada söz alan Ankaralı Turgut, Seda Sayan hakkındaki şikayetinin devam ettiğini ve cezalandırılmasını istediğini söyledi. Sayan'ın Avukatı Melih Erkul ise "Müvekkilim saygın bir hanımefendi, böyle suçlarla iştigal etmemektedir" dedi. Mahkeme yargılama sonucu da "tehdit" ve "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarını işlediğinin sabit olmaması nedeniyle Sayan'ın bu suçlardan beraatine karar verdi. Mahkeme Seda Sayan'ın "hakaret" suçundan ise 75 gün karşılığı 6 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bıraktılmasına hükmetti.


ZORUNLU REHBERLİK HİZMETİ ALACAK 

Mahkeme Seda Sayan'ın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca denetimli serbestlik tedbiri olarak ünlü sanatçının suç riskinin azaltılarak, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya, olumlu bir yaşam tarzı geliştirmeye teşvik edilmesi ve işlediği suçun mağdur üzerindeki etkilerinin farkında olmasının sağlanması için en fazla 6 aya kadar rehberlik hizmeti almasına karar verdi. Sayan'ın rehberlik yükümlülüğüne uymaması ya da 5 yıl içinde kasten herhangi bir suç işlemesi halinde bu suçtan yeniden yargılanacağına dair ihtarda bulunuldu.


6 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Özel bir kanalda "Beyaz'ın Sultanı" isimli sabah programı yapan Seda Sayan ile 'Ankaralı Turgut' olarak ünlenen Turgut Karataş'ı mahkemelik eden olay 2012 yılınn Şubat ayında yaşandı. İddiaya göre Sayan, çekimini bitirdikten yan stüdyoda Ece Erken, konuğu Ankaralı Turgut ile yayına başladı. Daha önceden aralarında çok sayıda dava bulunduğunu belirten Karataş, karakoldaki ifadesinde ünlü sanatçının bornozuyla birlikte stüdyoya gelerek "Burayı dağıtırım, bu ş....." burada ne işi var? Defol dışarı" diye bağırdığını iddia etti. Karataş, Sayan'ın yayın devam edilmesi üzerine 5 kişilik koruma ekibiyle stüdyoya girip olay çıkardığını iddia ederek şikayetçi olmasının ardından ünlü sanatçı hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda ünlü sanatçı Seda Sayan hakkında “hakaret", “tehdit" ve "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından 6 yıla kadar hapsi istenmişti.


"ÜSTLERİNE ALINDILAR"

Sayan dava kapsamında verdiği ifadesinde ifadesinde olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek “Ben canlı yayından sonra bant çekimi yapacağım için odamda dinlenmeye çekilmiştim. Stüdyolar arası duvarlar çok ince olduğu için sesler diğer tarafa çok fazla gidiyordu. Olay günü kapıda bulunan güvenlik ve yapım ekibindeki çocuklara bağırdım. Ancak onlar neden üstlerine alınmış, anlamadım" sözleriyle kendisini savunmuştu.

Yorumlar