Ünlü fütürist Manas'tan girişimcilere inovatiflik çağrısı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD)'nin her ay düzenlediği "Biz Bize" toplantılarının misafiri olan Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Alphan Manas, girişimcilere yenilikçi ve inovat.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü fütürist Manas'tan girişimcilere inovatiflik çağrısı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD)'nin her ay düzenlediği "Biz Bize" toplantılarının misafiri olan Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Alphan Manas, girişimcilere yenilikçi ve inovatif olmaları çağrısı yaptı. İş kadınlarına sunum yapan Manas, gelecekte var olabilmek için fikir lideri ve marka olmak gerektiğini söyledi. Manas'ın sunumundan önce konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ise iş kadınlarının ve girişimcilerin cesaretlendirilmesi için Manas'ı misafir ettiklerini, onun girişimcilik öykülerinden faydalanacaklarını belirtti.

‘MELEK YATIRIMCILARA İHTİYAÇ VAR’

Alphan Manas, öncelikte Türkiye'de bugüne kadarki girişimcilik hikayelerini ve sonuçlarını anlattı. Bir iş fikrini hayata geçirip şirket belirli bir büyüklüğe eriştikten sonra sattığını, bu şekilde Türkiye'de halen çalışan birçok girişimi olduğunu söyledi. Facebook'un ve Google'nın hep bir fikir olarak ortaya çıktığını, düşük yatırım bütçeleriyle bugün milyarlarca dolarlık dünya şirketlerine dönüştüğünü vurgulayarak, “ABD'de bu tür şirketler, hep melek yatırımcılık sayesinde büyüdü. Fikri olanlara yatırımcılar sahip çıkıyor ve destekliyor. Sonucunda da milyarlarca dolarlık büyüklüğü olan şirketler ortaya çıkıyor. Geçen yıl ABD'de melek yatırımcıların genç girişimcilere katkısı 28 milyar doları buldu. Bizim Türkiye'de de bunu başarmamız gerekiyor. Başka türlü ekonomide koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil.” dedi.

‘RİSK ALMADAN BÜYÜYEMEZSİNİZ’

“Sonradan girişimci olunmaz, girişimci doğulur.” diyen Manas, yenilik ve inovasyonun olmadığı girişimciliğin başarılı olamayacağını savundu. İnovasyonun abartılmaması gerektiğini, üç kuruşluk inovasyonun da milyonlarca dolar kazandırabileceğini belirterek, girişimcilere şu tavsiyelerde bulundu: “Bilgi çok önemli. Bilgisiz girişimcilik, kurnazlık oluyor. Girişimciler vizyoner olmalılar, yapılmayanı yapmalılar. Var olan üründe küçük bir değişiklik ve inovasyonla çok başarılı olabilirler. Cesaret çok önemli. Risk almadan büyüyemezsiniz. Özgüveniniz olmalı. Susmayacaksınız, mütevazi olmayacaksınız. Marka ve fikir lideri olacaksınız. Fikrinizi iyi satmasını ve ürüne dönüştürmesini bileceksiniz. Teknolojiyi de iyi anlayacaksınız. Bütün bunları yapabilenler, geleceğin dünyasında söz sahibi girişimciler olacak.” CİHAN

Yorumlar