Ünlü Cadde eski ihtişamına kavuşuyor

Bursa’nın en ünlü caddelerinden Heykel Ünlü Cadde'ye yepyeni bir kimlik kazandıracak cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Cadde eski ihtişamına kavuşuyor

Bursa’nın en ünlü caddelerinden Heykel Ünlü Cadde'ye yepyeni bir kimlik kazandıracak cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu gün düzenlediğimiz harç koyma töreni ile birlikte Ünlü Cadde, bir yıl içerisinde adı gibi Bursa’nın en ünlü caddesi haline gelecek.” dedi.

Dündar, kendi dönemlerinde Osmangazi’de 145 tarihi eserle ilgili çalışma yürüttüklerini belirtti. Tarihi mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılması konusunda Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye olduklarını dile getiren Dündar, şunları ifade etti: “Bursa’da tarih bir bir ayağa kalkıyor. Sümbüllü Bahçe Konağı, Sur Üstü Konağı, Karabalçık Hamamı, Bakırcılar Ertaş, Yorgancılar, Nilüfer Köylü Pazarı tarihi mirasımızı gün yüzene çıkarttığımız eserlerimizden bazıları. Ulucami Caddesi, Vaiziye Medresesinde restorasyon ve cephe yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar, aynı zamanda çarşı ve hanlar bölgesinde birbirini tamamlayan tarihi eser restorasyon çalışmaları. Aynı zamanda esnafa destek anlamına geliyor. Yeni, nesil AVM’lerle rekabet edecekleri, tarihi doku içerisinde geleneksel alışveriş kültürümüzün yaşatıldığı bir alışveriş anlayışını, yeniden canlandırmış oluyoruz.”

Bakırcılar Ertaş ve Kayhan’dan sonra Ünlü Caddeye gelerek, tarihi çarşıların yenilenmesinde yeni bir adım daha atmış olduklarını ifade eden Başkan Dündar, şöyle konuştu: “Adı gibi Bursa’nın ünlü caddesinden trafiğin kalkmasıyla, burası biraz hareketsiz ve eski kalmış. Esnafa arkadaşlardan gelen talep doğrultusunda 2 yıl önce çalışmaları başlattık. Bu gün burada, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 3 işyerinin yıkımını ve harç koyma töreni ile birlikte Ünlü Caddenin eskiden olduğu gibi adına yakışır şekilde ünlü hale gelmesi için çalışmayı başlatıyoruz. 1 yılda bitirmeyi hedeflediğimiz çalışma sonunda Ünlü Cadde, aslına uygun, adına yakışır ve esnafımızın yüzünün güldüğü bir yer olacak. Burada yapılacak çalışma ile birlikte esnafımız, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı ve Hanlar bölgesi ile birleşerek yeniden eski hareketli günlerine kavuşmuş olacak.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yıllar önce trafiğe kapatılan ve o günlerde tartışma konusu olan Ünlü Cadde’nin, bu gün başlatılan çalışma ile yeniden o ihtişamlı günlerine döneceğini söyledi. Altepe, “Yapılacak cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile Ünlü Cadde esnafımızın yüzünü güldüğü, Bursa’mıza yakışır bir yer haline gelecek. Çarşı ve hanlar bölgesinin yenilenmesi için birçok çalışma yürütüyoruz. Ünlü cadde de Bursa için hedef projelerden birisiydi. Bu çalışmalarla birlikte tarihi hanlar bölgesi, UNESCO’nun dünya mirası listesindeki yerini almış olacak. Ünlü cadde çalışması bu sürece katkı koyacak çok önemli bir proje, şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Ünlü Cadde esnafı, Ünlü Caddenin çehresini değiştirecek Cephe Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenlemesi çalışmaların ilk harcını birlikte koydular. CİHAN

Yorumlar