Ünlü beyin cerrahı için Ege Üniversitesi’nde tören

Akciğer hastalığı sebebiyle dün 56 yaşında hayatını kaybeden, beyin ve sinir cerrahisi alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Yusuf Erşahin için Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde tören düzenlendi. Erşahin’in, genellikle klimalardan...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü beyin cerrahı için Ege Üniversitesi’nde tören

Akciğer hastalığı sebebiyle dün 56 yaşında hayatını kaybeden, beyin ve sinir cerrahisi alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Yusuf Erşahin için Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde tören düzenlendi. Erşahin’in, genellikle klimalardan kaynaklanan lejyoner bakterisinden dolayı akciğer rahatsızlığı geçirdiği iddia edildi.

EÜ Tıp Fakültesi'nde beyin ve sinir cerrahisi alanında çalışmalar yürüten, çocuk beyin cerrahisi konusunda Türkiye'nin en önemli bilimadamlarından olan Prof. Dr. Erşahin, Adana'da katıldığı bir tıp kongresinden döndükten sonra ağır gribal rahatsızlık geçirdi. Bir süre sonra ise fenalaştı ve eşi tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk gün tedavisi yapıldıktan sonra akciğerindeki rahatsızlıktan dolayı dokuz gün boyunca vücudunun dinlenmesi için uyutulan Erşahin, dün hayatını kaybetti. Yusuf Erşahin'in tedavisi sırasında alınan kan örneklerinde, görev yaptığı EÜ Hastanesi'nde yapılan tahliller sonucunda lejyoner bakterisi belirlendiği ileri sürüldü.

Prof. Dr. Yusuf Erşahin için EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde bir tören düzenlendi. Törene eşi Burçak Erşahin, kızı Ece Erşahin, yakınları, çalışma arkadaşları ve tedavi ettiği hastalar katıldı. Burada Törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Bu gerçek olamaz diye haykırdığımız günlerden birisini yaşıyoruz. Acımız çok büyük. Bu Yusuf için bir veda değil asla. Sadece tercihini ikinci yaşamdan yana kullandı, çünkü 10 gün yaşam mücadelesi verdi ama olmadı. Unutulmayacak bir hekimdi." dedi.

Erşahin'e en acı vedalardan birisini ise henüz 6 yaşındayken ameliyatla iyileştirdiği Bora Altındağ yaptı. Beyin tümöründen onun sayesinde kurtulan ve şu anda 16 yaşında olan Altındağ, "Beni doktor amcam arayıp, Yusuf Hoca'nın hayatını kaybettiğini söyledi. Büyük acı yaşadım. Hemen buraya geldik, çünkü beni yaşama o döndürdü. Bizi kimlere emanet etti bilmiyorum ama acım çok büyük." şeklinde konuştu.

Törenin ardından Prof. Dr. Yusuf Erşahin'in cenazesi, Bostanlı Beşikcioğlu Camisi'ne götürüldü. İkindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. CİHAN

Yorumlar