Ünlü belgeselci Coşkun Aral Siirtli gençlerle söyleşi yaptı

Tillo belgeselinin çekimleri için Siirt'te bulunan ünlü belgeselci Coşkun Aral, gençlerle söyleşi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü belgeselci Coşkun Aral Siirtli gençlerle söyleşi yaptı

Tillo belgeselinin çekimleri için Siirt'te bulunan ünlü belgeselci Coşkun Aral, gençlerle söyleşi yaptı. Dünyada tanık olduğu olayları ve tecrübelerini gençlerle paylaşan Coşkun Aral, çok kitap okumaları konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Siirt Valiliği'nce düzenlenen söyleşiye katılan ünlü yapımcı Coşkun Aral, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Söyleşi esnasında öğrencilerin sorularına muhatap olan Aral, söyleşinin başında kendi hayatından bahsetti. Coşkun Aral, "Dünyada sayısız fotoğraf çektim. Birçok belgesele imza attım. Televizyonlarda programlar yaptım. Çok önemli ödüller aldım. Tüm bunları yaparken amacım insanlara bilgi taşımaktı aslında. Ve bu yolda bazen gazeteyi, bazen fotoğraf makinesini, bazen televizyonu, bazen de kitapları araç olarak kullandım." dedi.

Dünyayı dolaşarak gözlemlerini insanlara aktardığını belirten Aral, "Ben sadece bilgi taşıyıcıyım, haberciyim. Türkiye’yi dolaşıyorum, dünyayı dolaşıyorum ve gözlemlerimi aktarıyorum. Keşke bilgi alışverişi, bilginin dolaşımı, benim çocukluk günlerimdeki gibi olsa diyorum. Teknolojinin hiç olmadığı bir dönemde bile çok daha fazla bilgi alıyorduk. Ben Siirt'te doğdum, 14 yaşına kadar burada yaşadım. Gazetenin üç gün geç gittiği yerde, insanlar gazeteyi heyecanla beklerdi. Hızını alamayanlar daha taze gazete okumak için 30 kilometre uzaktaki Kurtalan’a giderdi. Dünya ölçeğinde, televizyonun önünde en çok zaman harcayan toplum haline gelmiş durumdayız. Bu kadar çok zamanın harcandığı o kutunun önünde, keşke daha nitelikli bir zaman geçirebilsek." diye konuştu.

Söyleşinin ardından Coşkun Aral'a teşekkür eden Vali Ahmet Aydın, Türk bayrağı motifli Siirt battaniyesi hediye ederek, kendisini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Siirt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Vali Ahmet Aydın, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Giyasettin Taş, Kültür Müdürü Cengizhan Başaran, bazı kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve basın mensupları katıldı. CİHAN

Yorumlar