Ünlü akademisyenler, çocuk sempozyumu için bir araya gelecek

Toplum sağlığı konusunda önemli projelere imza atan Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD-D), kronikleşmeye başlayan eğitim sorununun çözümü için bu seneki bahar sempozyumunu çocuklara ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü akademisyenler, çocuk sempozyumu için bir araya gelecek

Toplum sağlığı konusunda önemli projelere imza atan Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD-D), kronikleşmeye başlayan eğitim sorununun çözümü için bu seneki bahar sempozyumunu çocuklara ayırdı. Sempozyumda, her biri kendi alanında tanınmış 19 akademisyen bir araya gelecek ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. Sempozyumda, çalışan veya boşanan anne-babaların karşılaştığı sorunlardan teknolojiyle gelen tuzaklara, din eğitiminden ‘proje çocuklara’ kadar onlarca konu masaya yatırılacak.

KASAD-D tarafından organize edilen ‘Çocuklarımız ve Biz’ başlıklı sempozyum, 6 Nisan Pazar günü İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Saat 09.00’da başlayacak ve gün boyu devam edecek olan programda Gülsen Ataseven, Ayşegül Jale Saraç, Ayşe Karan, Rabiye Yılmaz, Dilşad Türkdoğan ve Hakan Ertufan gibi isimler oturum başkanlığı yapacak. Karatede dünya şampiyonluğunu elde eden küçük sporcuların gösterisiyle başlayacak olan sempozyumda akademisyenler şu konuları ele alacak:

"Çocuğun bizler için taşıdığı değer Doç. Dr. Mahmut Akın, çocuk ve çalışan anne-babalar Uz. Dr. İlyas Kaya, yakınlarını kaybeden çocuklar Klinik Psikolog Murat Dinçer, boşanmış ailelerin çocukları Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Hz. Peygamber’in dilinden çocuk hakları Doç. Dr. Huriye Martı, çocukta din ve vicdan gelişimi Prof. Dr. Asım Yapıcı, çocuk Allah’ı sorduğunda Yazar Özkan Öze, çocuk ve oyun Klinik Psikolog Mehmet Teber, telaşla büyütülen çocuklar Prof. Dr. Kemal Sayar, internet ve medyanın çocuk üzerinde etkileri Klinik Psikolog Mehmet Dinç, aile arkadaş ve çevre etkileşimi Yrd. Doç. Dr. Osman Sezgin, şiddetli iletişim Uz. Dr. Muhammed Tayyib Kadak, başarı yolunda ailenin etkisi Yard. Doç. Dr. Hakan Ertufan."
CİHAN

Yorumlar