Üniversiteliler, Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kızılay Kulübü ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliği ile ‘ayaklar üşümesin’ sloganıyla ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklar için bir yardım kampanaya başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteliler, Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kızılay Kulübü ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliği ile ‘ayaklar üşümesin’ sloganıyla ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklar için bir yardım kampanaya başlattı.

ÇÜ Kızılay Kulübü üyeleri, Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Çeker’in katılımıyla yardım projesinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. ÇÜ Kızılay Kulübü üyeleri, sembolik olarak bir çift çorapla ve yardımda bulunan kişinin duygu, düşüncelerini yazdığı küçük kartlarla başlatılan kampanyanın 2 hafta devam edeceğini belirtti. ‘Yormadan, yorulmadan, durmadan iyilik tohumları ekmemiz lazım’ diyen Ramazan Saygılı, konuyla ilgili yaptığı konuşmada: “Şuan kardeş ülkemiz olan Suriye’de bir dram yaşıyoruz. Allah kimseyi savaşla imtihan etmesin. Suriyeli kardeşlerimiz iç savaştan kurtulsun diye dua ediyoruz. Bizde bu süreçte hayra ve güzele dair sizin gibi değerli kardeşlerimizle bu iyilik hareketine katılarak bir yaraya merhem olmayı arzu ediyoruz. Sizlerin de yapacağınız sembolik olarak çorapla başlayan ama devamı gelecek bu yardım ve iyilik hareketini tüm arkadaşlarınıza, akranlarınıza ulaştırarak, güzel bir sinerji çıkaracağınıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Hukuk fakültesi öğrencilerinin böyle bir faaliyetin içerisinde olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Dekan Mustafa Çeker ise “Hukuk Fakültesi öğrencisi sadece kanunu öğrenen değil, aynı zamanda çevresindeki sorunlara da duyarsız kalmayan gençler olsunlar istiyoruz. Sizlerin önemli bir sermayeniz var; gençlik sermayesi. Bizlerin yürütemeyeceği birçok faaliyeti sizler bizden çok daha hızlı, seri bir şekilde yapabilecek konumdasınız. Müthiş bir sinerjiniz var. ‘Ayaklar Üşümesin’ çalışmanızın boyutuna baktığımızda, birinin ihtiyacını karşılamak, ona destek olmak ya da bizzat yapmak değil ona aracı olmak bile çok önemli. Onun için bu duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlerleyen zamanlarda proje kapsamında üniversitenin farklı merkezlerine stantlar da kurulacağının altını çizen Kızılay Kulübü Başkanı Fatih Oğultekin de “Projemizdeki amaç, tüm öğrenci arkadaşlarımız arasında farkındalık oluşturmak ve onları yardıma teşvik etmek. Şuana kadar 45 bin üniversite öğrencisi arkadaşımızdan bağış topladık. İlerleyen zamanlarda üniversitenin farklı merkezlerinde kuracağımız stantlarla öğrenci arkadaşlarımızı bu yardım projesi hakkında bilgilendireceğiz ve bağışladıkları çoraplarla birlikte duygu ve düşüncelerini aktardıkları kartları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız.” dedi. İhtiyaç sahibi Suriyeli çocuklar için yardım kampanyasına ilk desteği de Başkan Ramazan Saygılı, Dekan Mustafa Çeker ve Kızılay Kulübü üyeleri verdi.
CİHAN

Yorumlar