Üniversiteli öğrencilerden köy okuluna kitap bağışı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hedef 25 Kulübü ve Sosyal Hizmet Kulübü işbirliği ile düzenlenen 'kitap kampanyası' kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı İlk ve Orta Okulu'na kitap bağışında bulunuldu.    Kulüp...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli öğrencilerden köy okuluna kitap bağışı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hedef 25 Kulübü ve Sosyal Hizmet Kulübü işbirliği ile düzenlenen 'kitap kampanyası' kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı İlk ve Orta Okulu'na kitap bağışında bulunuldu.

    Kulüp öğrencilerinin 2 aylık çalışması sonucu toplanan ilk ve ortaokul düzeyi yaklaşık bin adet kitabı minibüsle köy okuluna götüren kulüp öğrencileri topladıkları kitapları okulun kütüphanesine yerleştirdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk sosyal sorumluluk projeleri olan köy okullarına kitap kampanyasını hayata geçiren öğrencilerin yeni hedefi ise diğer köy okullarında kütüphane oluşturmak.

    Hedef 25 Kulübü ve Sosyal Hizmet Kulübü işbirliği ile kitap kampanyasını yaklaşık 2 ay önce başlattıklarını belirten Sosyal Hizmet Kulübü Akademik Danışmanı Öğretim Üyesi Erkan Dikici, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk projeleri olan 'Kitap kampanyası' projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

    Kampanya kapsamında toplanan ilk ve ortaokul düzeyi yaklaşık bin adet kitabı Yoncabaşı İlk ve Orta Okulu'na bağışladıklarını belirten Erkan Dikici, “Sosyal sorumluluk projelerine ilk olarak kitap kampanyası ile başladık. Bu kapsamda Yoncabaşı İlk ve Orta Okulu'na bin civarında kitap bağışladık. Sosyal sorumluluk projemize ilk olarak kitap kampanyasından başlamamızın sebebi öğrencilerin okumaya olan farkındalıklarını arttırmaktı. Bu nedenle özellikle kitap kampanyasından başladık. İnşallah devamı da gelecektir.” diye konuştu.

    Hedef 25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen ise kitap kampanyalarının bölge için çok önemli olduğuna vurgu yaparak "Öğrencilerin daha çok başarılı olması için daha çok kitap okumaları gerekiyor. Bizde bu vesile ile öğrencilerin gerek derslerinde gerekse eğitim hayatlarında daha başarılı olmaları için elimizden geldiğince kitap kampanyaları yaparak onlara en büyük desteği sağlayabileceğimize inanıyorum." dedi.

    Sosyal Hizmet Kulübü Üyesi öğrencilerden Hatice Kaya, Sosyal Hizmet Kulübü olarak sosyal sorumluluk projeleri üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda Sosyal Hizmet Kulübü’nü kurduklarını kaydeden Kaya, “İlk faaliyetimiz olarak kitap kampanyası yaptık. 2 aylık süre zarfında arkadaşlarımızla kitaplar topladık ve bu günde topladığımız kitapları köy okulumuza bağışladık." şeklinde konuştu.

    Sosyal Hizmet Kulübü Üyesi öğrencilerden Özlem Ekinci de, “Bizleri üzerimize düşen sorumluluğumuza yerimize getirdiğimize inanıyoruz. Bundan sonrası artık öğrenci kardeşlerimize kalıyor. Ümit ediyoruz ki öğrenciler bu kitaplardan faydalanıp derslerinde başarılı olurlar.” diye konuştu.

    Kulüp Üyesi öğrencilerden Ayhan Demir ise bu tür kampanyalara devam edeceklerini ifade etti. Yoncabaşı Köyü Muhtar Vekili Emrullah Aygün de, köy okullarına kitap bağışında bulunan kulüp üyelerine teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar