Üniversiteli öğrencilerden imamlı tabutlu proje etkinliği

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilgiler 4. sınıf ikinci öğretim öğrencileri Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında ‘Zararlı alışkanlıklara son’ projesini hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli öğrencilerden imamlı tabutlu proje etkinliği

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilgiler 4. sınıf ikinci öğretim öğrencileri Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında ‘Zararlı alışkanlıklara son’ projesini hayata geçirdi. Muş Valiliği önünde sembolik tabut ve imamlı bir yürüyüş düzenleyen üniversiteli öğrenciler, yoldan geçen vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra kaldırımda gitar çalarak farkındalık oluşturmaya çalışan üniversiteli öğrencilerin projesi yoğun ilgi ile karşılandı.

Sosyal Bilgiler 4. Sınıf İkinci Öğretim öğrencileri olan Meyreme Ari, Gülbahar Ağırman, Gülen Orak, Ömer Faruk Kotan, Mükremin Acar, Remziye Çiftçi, Sümeyra Batoğan, Melek Yıldız ve Dilan Petek, “Zararlı alışkanlıklara son, projesi ile halkın tepkisini ölçmeye çalıştık. Tabut eşliğinde imamla beraber dikkat çekmek istedik. İnsanların zararlı alışkanlıkları terk etmelerini istiyoruz. Biraz bilinçlendirme ve farkındalık oluşturulması için böyle bir çalışmayı hayata geçirdik.” dediler.

Proje çalışmalarını yakından takip ederek katılım sağlayan Muş Alparslan Üniversitesi dersin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, üniversitelerin bir şehre akıl ve bilim doğrultusunda yön veren kurumlar olduğunu belirterek üniversitenin kentte projecilik mantığının oluşturulmasına büyük katkı sağladığını söyledi. Öğrencilerini tek tek tebrik eden Dölek, şunları söyledi: “Sosyal proje dersi kapsamında gençlerin sigara ve sigaranın zararları ile ilgili farkındalık oluşturmak adına düzenlemiş olduğu etkinlik nedeniyle toplandık. Özellikle üniversitelerin misyonları bir şehrin aklıdır. Üniversiteler bir şehre akıl ve bilim doğrultusunda yön veren kurumlardır. Sahip oldukları bilgi, birikimini toplumun fayda ve yararlarına kullanan yapılardır. İşte bu bilinç içerisinde gençler yine bu dersin kapsamında meydana getirdiği ve insanların dikkatini çekmeye çalıştığı ve toplumda farkındalık oluşturmak adına uyguladıkları güzel bir etkinlik. Farkındalık dışında aynı zamanda kurumda bu tür geniş projelerde uygun paydaşların da olması gerekiyor. Özelikle ilde yer alan ve sigarayı bırakma derneği ile birlikte organize ettiler. Hem bizim yetiştirdiğimiz gençlerin toplumsal duyarlılığını gösterme konusunda hem de aynı zamanda projeyi gerçekleştirirken toplumu ve toplumu meydana getiren diğer unsurları da organizeli bir şekilde kullanma düşüncesi ile etkinliğini gösteren gençleri tebrik ediyorum. Daha geniş ve ulusal çapta projelerin devamını bekliyorum. Aşağı yukarı hem topluma hizmet uygulamaları hem de onun devamında sosyal proje dersi ile Muş’ta projecilik düşüncesini yaygınlaştıran kurumlardan biri de üniversitedir.”

“ÖĞRENCİLERİN BU TÜR SORUMLULUKLARI ALMASI BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Gençlerin özellikle yaşadığı sıkıntıların başında sigara ve uyuşturucu maddelerin geldiğini kaydeden Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Ulutaş ise sağlıklı bir geleceğe gençlerin sahip çıkmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Üniversitelerin bu tür sıkıntılardan arındırılması gerektiğine inandığının altını çizen Ulutaş, “Gençlerin burada yaşadığı en büyük sıkıntılarımdan biri sigara, uyuşturucuyu ve madde bağımlılığı. Maalesef bu tür sıkıntılar bugün batı toplumunda normal bir davranış olarak algılana gelmektedir. Bizim de bugün bizim gençlerimiz yani Muş Alparslan Üniversitesi olarak bu tür sıkıntılardan korunmamız gerekmektedir. Üniversite öğrencilerimiz birçok alanda Muş’a farklı açılımlar getirmektedir. Bunlardan biri, de şuan içinde bulunduğumuz sigarayı bırakma projesidir. Bu anlamda öğrencilerimiz çok güzel projelere imza atmaktadırlar ve kendilerini tebrik ediyoruz. Bu anlamda proje ile bir farkındalık yaratmasını istiyor ve sağlıklı bir geleceğe adımların atılmasını diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar