Üniversiteli öğrenciler, köy okulunu kitapla buluşturmak için kenetlendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Değirmenkaya köyü ilköğretim okuluna kütüphane kurup kitap bağışında bulundu. AÜ Edebiyat Fakültesi Sosyololoji Bölümü öğrencileri, ilköğretim okuluna anlamlı...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli öğrenciler, köy okulunu kitapla buluşturmak için kenetlendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Değirmenkaya köyü ilköğretim okuluna kütüphane kurup kitap bağışında bulundu.

AÜ Edebiyat Fakültesi Sosyololoji Bölümü öğrencileri, ilköğretim okuluna anlamlı bir bağışta bulundu. Karayazı’nın en büyük köyü olarak bilinen ve yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğü Değirmenkaya köyündeki okul, kitap ve kırtasiye yardımıyla şenlendi. Sosyoloji bölümü 1. sınıf öğrencisi Miyase Duman ve Tuba Başak’ın öncülüğünde; Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Akpolat'ın desteğiyle gerçekleşen kampanya, herkesi memnun etti.

Kendisi de Değirmenkaya köyü nüfusuna kayıtlı olan Sosyoloji bölümü 1. sınıf öğrencisi Miyase Duman, mezun olduğu, doğup büyüdüğü köyünün okuluna anlamlı bir destekte bulunmanın sevincini yaşadığını söyledi. Kampanya öncesi okul idareci ve öğretmenleriyle irtibata geçerek, düşüncelerini aktardıklarını belirten Duman, "Bu talebimize çok sıcak baktılar. Sosyoloji bölümünden 40 öğrenci arkadaşımız ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ile İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden öğrencilerin desteğiyle kampanyayı düzenledik. Toplanan kitapları yeterli bulmayınca Edebiyat Fakültesinde bir de kermes düzenledik. Yaklaşık bin kitap ile 2 bin 500 kalem tedarik edip köydeki okul idarecilerine teslim ettik." dedi.

Kampanya için Karayazı Kaymakamı Hasan Dönmez’i de bilgilendirdiklerini hatırlatan Duman, "Kaymakam Bey, heyecan uyandıracak bir çalışma sergilediğimizi aktarıp teşekkür etti." diye konuştu. Köylülerin büyük coşkusuyla karşılanan üniversiteli öğrenciler, kitap ve kırtasiye malzemelerini okula teslim etti. CİHAN

Yorumlar