Üniversiteli gençler Türk kültürünü tanıtıyor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün (GHSİM) 'Taştaki Türk Günleri' adlı projesi öğrencilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler proje ile yağlı boya tablo yaptı ve ebru ile tanıştı. Proje Koordinatörü Emre Sevinç, proje ile...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli gençler Türk kültürünü tanıtıyor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün (GHSİM) 'Taştaki Türk Günleri' adlı projesi öğrencilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler proje ile yağlı boya tablo yaptı ve ebru ile tanıştı.

Proje Koordinatörü Emre Sevinç, proje ile Türk Kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Sevinç, "Proje kapsamında yağlı boya, sulu boya, taş oyma ve eski bir Türk oyunu olan mangala sergilendi. Öğrenciler, ebru sanatı ile tanıştı. Katılımcılar oyunlara birebir katılarak eğlenceli vakit geçirdiler." dedi.

Sevinç projenin 24 Mayıs'a kadar 4 ayrı ilde devam edeceğini kaydetti. Katılımcılardan Hasan Helvacı şöyle konuştu: "Böyle projelerin olması gerçekten çok güzel. Bu tür projelerin ülkemiz çapında artmasını temenni ediyorum. Böylece ülkemiz insanı motiflerimize, resimlerimize kısaca sanatımıza yabancı kalmayacaktır. Ben şahsım adına projenin koordinatörlerine çok teşekkür ediyorum."

CİHAN

Yorumlar