Üniversiteli gençler en uzak köye oyun parkı yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Bende Çocukluğumu Yaşamak İstiyorum’ projesiyle Bostankent köyü ilkokuluna oyun parkı yaptırdı.Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli gençler en uzak köye oyun parkı yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Bende Çocukluğumu Yaşamak İstiyorum’ projesiyle Bostankent köyü ilkokuluna oyun parkı yaptırdı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri bir ilke imza attı. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Muhsin İncesu denetiminde ‘Bende Çocukluğumu Yaşamak İstiyorum’ projesini yürüten 3. sınıf öğrencileri Abdullah Temizel, Mehmet İhsan Akyol, Yazgül Bozan ve Aygül Doku, kent merkezine bağlı en uzak köyü olan Bostankent İlkokulunun bahçesine oyun parkı yaptırdı.

Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin destekleri ile köy okuluna oyun parkı kurulması için harekete geçen üniversiteli öğrenciler yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü köy okuluna oyun parkının yaptırılmasına öncülük etmesi ise takdir topladı. Proje kapsamında yaptırılan oyun parkını yerinde inceleyen Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, merkeze bağlı Üçevler köyü mevkiinde iple yaptığı salıncakta çocuğun boğazına ip dolanmasıyla hayatını kaybetmesi olayını hatırlatarak şunları söyledi: “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, öğrencilerimizin Bostankent Köyünde düzenlemiş oldukları parkı görmeye geldik. Öğrencilerin burada parkta zaman geçirdiğini, eğlendiğini görünce ne kadar doğru bir şey yaptıklarını bir kez daha teyit etmiş olduk. Hatta şöyle bir şeyi aktarmış olduklarında, yapılan şeyin birkaç kez daha teyit edilmiş oldu. Üçevler tarafında salıncakta sallanabilmek için ağaca ip dolayan çocuk, boğazına ip dolanınca vefat ediyor. Bu 21. yüzyıldaki bir ülkede trajikomik olaylardan bir tanesi. Öğrencilerimizin bu kapsamda burada oluşturmuş oldukları parkın oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu aynı zamanda ders kapsamında öğrencilerimizin organizasyon becerisini ortaya koyuyor.”

“ÇOCUKLARIN, BURADA YER KAPMA TELAŞINA DA ŞAHİT OLDUK”

Üniversiteli öğrencilerinin yapımına vesile oldukları oyun parkını inceleyen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Muhsin İncesu, Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek çok küçük yardımların bile ne kadar büyük sevinçlere neden olduğunu söyledi. İlkokul öğrencilerinin parkta eğlenmesi için yer kapma yarışına şahit olan İncesu, “Çok küçük bir yardımın aslında buralarda ne kadar büyük bir anlamı olduğuna şahit olduk. Az önce zil çalmasıyla teneffüse çıkan çocukların, burada yer kapma telaşına da şahit olduk. Bütün faaliyetlerin artarak devam etmesi için elimizden ne gelirse yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizi burada kutlarım, çok teşekkür ediyoruz. Yaptıkları katkıların kendilerinde meydana getirdiği sevinci de paylaşıyoruz.” dedi.

“27 KÖY OKULUNA OYUN PARKI YAPTIRDIK”

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 27 köy okuluna oyun parkı yaptırdıklarını ifade eden Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hasan Asi, üniversiteli öğrencilerin bu tür faaliyetlerde kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Valiliğin sosyal etkinliklerin yapılabileceği oyun parkları yaptırmaya devam edeceğini kaydeden Asi: “Biz daha önce SODES kapsamında 27 köyümüze oyun parkı kurduk. Ancak onların bütçesi vardı, onları kurmak daha kolay oldu. Üniversitemiz ders kapsamında böyle bir müracaat ettiklerinde doğrusu bu noktaya gelineceğini bilemiyorduk. Bostancı Köyü de merkeze en uzak köylerimizden biri 60 kilometre mesafede. Buradaki öğrencilerin hiçbir şekilde oyun parklarından istifade etme imkanı yok. Burayı seçmemizin nedeni buydu. Buradaki okul öğretmenlerinin ve muhtarın da çok büyük katkıları oldu. Çok isabetli bir karar oldu. Biz Valilik olarak bütün köylerimize sosyal etkinlikler yapabileceğimiz oyun parkları kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Üniversite öğrencilerine eşlik eden Bostankent köy muhtarı Ali Rıza Tekin, ise “Köyümüz merkeze 60 kilometre uzaklıkta. Yolumuz komple bozuk. Biz Valiliğe park için başvurduk. Tabiî ki bizim Birlik Müdürümüzün de çok katkısı oldu. Parkı buraya yerleştirdik. Şu anda bizim öğrenciler çok güzel eğleniyorlar. Burada 600 öğrenci var. Parkın biraz daha büyük olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar