Üniversiteli Ceren’i dövenler kamera kayıtlarından bulunacak

Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ceren Ünver’in kimliği belirsiz kişilerce kaçırılması ve bir tarlada bayılana kadar dövüldükten sonra evinin girişine bırakılması olayıyla ilgili soruşturma sürüyor. Daha önce tehdit tehditler...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli Ceren’i dövenler kamera kayıtlarından bulunacak

Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ceren Ünver’in kimliği belirsiz kişilerce kaçırılması ve bir tarlada bayılana kadar dövüldükten sonra evinin girişine bırakılması olayıyla ilgili soruşturma sürüyor. Daha önce tehdit tehditler alan Ünver, kendisini dövenlerin polis olduğunu savunarak, evinin yanındaki mobese ve güvenlik kameralarının incelenmesini ve bir nüshasının da kendilerini verilmesini istedi. Savcılık ve polis, bölgedeki kameraları incelemeye aldı. Kameraların incelenmesinin sonunda Ünver’in dövenlerin kim veya kimler olduğu tespit edilecek. Eskişehir Emniyeti faillerin arandığını belirtti.

Gezi eylemlerinde de yer alan Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ceren Ünver, 1 Haziran gecesi çalıştığı kafeden çıkıp evine giderken talihsiz bir olay yaşadığını söyledi. Şirintepe Mahallesi, Eczacılık Fakültesi yanında oturduğunu, olay günü kimliği belirsiz ancak sivil polis olduğunu düşündüğü kişilerce karga tulumba bir araca bindirildiğini belirten Ünver, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Evime doğru döndükten sonra yaklaşık 50 metre kala rengini, modelini, plakasını göremediğim bir araç yanıma yaklaştı. İçerisinden inenlar üzerime çullanıp karga tulumba beni araca bindirdiler. Arka-orta koltuğa oturtup kafamı bacağımın arasına sıkıştırarak hiçbir şey söylemeden 15-20 dakika gittikten sonra bir an tarlada dışarı çıkarıp vurmaya başladılar."

"GEÇMİŞİNİ BİLİYORUZ, AYAĞINI DENK AL” DİYEREK DÖVDÜLER"

Dayak yedikten sonra gözlerini açtığında kendini ikamet ettiği apartmanın girişinde bulduğunu kaydeden Ünver, kendisini kaçıranlardan birinin sopalı olduğunu, sopanın yanı sıra tokat ve tekme ile darp edildiğini ifade etti. Söz konusu kişilerin kendisini döverken,“ Geçmişini, kimlerle ilişkili olduğunu biliyoruz, ayağını denk al, kendine dikkat et, bu sana ikinci uyarımız’ diyerek tehdit ettiğinin altını da çizen Ünver, “ Başımdan, vücudumun, burnumun ve yüzümün çeşitli yerlerine darbeler aldım. Gözlerimde morluklar oluştu. Üstüm başım çamur içinde kaldı. Kendime geldiğimde arkadaşlarımı aradım geldiler Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürdü.” ifadesini kullandı.

"KAMERALARI KENDİMİZDE İNCELEMEK İSTİYORUZ, ÇÜNKÜ SİVİL POLİSTEN ŞÜPHELENİYORUZ"

Sabaha kadar müşahede altında kaldığını ve hastaneden darp raporu verildiğini dile getiren Ünver, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kendisini dövenlerin sivil polisler olduğunu belirten Ünver, konun aydınlanması için savcılıktan evinin oradaki mobese ve güvenlik kameralarının incelenmesini istedi. Hukuki sürecin başladığını aktaran Ünver, şöyle konuştu: “ Evimin orada bulunan kameraları incelenmesini istiyorum. Bu konuda savcılığa da talebim oldu. Poliste bu kameraları inceliyor. Aynı zamanda biz de o bölgelerdeki kamera kayıtlarını kendimize de istedik. Bizde bu görüntüleri kendimizde incelemek istiyoruz. Çünkü burada 19 yaşında bir genç öldürüldü daha önce ve onun yıl dönümünde böyle bir şey yaşadık. CD’ler, görüntüler silindi. Bizde aynı durumu yaşamak istemiyoruz. Açıkçası bir sonucu ulaşmak istiyoruz. Aklımızda bir grup, kişiler olduğu şekillendi. Sivil polislerden şüphelendiğimi, hastanedeki polise söylemiştim zaten.”

"HİÇ BİR YERDE ‘POLİSTEN ŞÜPHELENMİYORUM’ DİYE İFADE VERMEDİM"

Polisteki ifadesinde ise ‘polisten şüphelenmiyorum’ diye ifade kullanmadığının altını çizen Ünver, "Emniyet başka türlü bir açıklama yaparak, ‘polislerden şüphelenmediğimi’ söylemişler. Ama ben öyle bir ifade kullanmadım. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü sonuçta örgütlü bir mücadele yürütüyorum. Yürüttüğüm mücadele de, bulunduğum ideolojiden, bulunduğum kurumdan kaynaklı ister istemez onlar için bir korku teşkil ediyor gibi bir durum. Bunun peşini bırakmayacağız. Üstünün de örtülmesini istemiyoruz." şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR EMNİYETİ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Eskişehir Emniyeti de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Ünver’in kimler tarafından darp edildiği yönünde çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. Yazılı açıklamada, "Şahsın müracaatında kendisini polislerin dövdüğüne dair beyanı olmadığı gibi böyle bir konuya dair bir bulgu, müracaat, şüphe ve iddia edildiği gibi darp sırasında telsiz sesi vesaire yönünde bir bilgi de bulunmamaktadır. Şahsın, kendisini darp edenlerin ortaya çıkarılması çalışmaları sürmektedir." ifadesini yer verildi.

CİHAN

Yorumlar