Üniversiteli büyüklerden ilkokullu çocuklara hijyen eğitimi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri hijyen ve sanitasyon dersi kapsamında, ilkokul ve anaokulu çağındaki öğrencilerin temizlik alışkanlıklarını pekiştirmek amacıyla hijyen ve kişisel bakım kampanyası başlat.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli büyüklerden ilkokullu çocuklara hijyen eğitimi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri hijyen ve sanitasyon dersi kapsamında, ilkokul ve anaokulu çağındaki öğrencilerin temizlik alışkanlıklarını pekiştirmek amacıyla hijyen ve kişisel bakım kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde Nizip İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Nizip Anaokulu, Yağmuralan Köyü İlkokulu ve Kale Köyü İlkokulu’nda hijyen ve kişisel bakımla ilgili sunum ve tiyatro gösterileri yapıldı. Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan kampanyada öğrencilere, günlük bakım ve temizliklerini nasıl yapmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterilerek pek çok hastalığın yetersiz temizlikten kaynaklandığı vurgulandı.

Temizlik alışkanlığına dikkat çekilmek üzere uygulamalı olarak gösterilen eğitimin sonrasında öğrencilere, el temizliği, tırnak temizliği ve bakımı, yüz temizliği, saç temizliği ve bakımı, tuvalet alışkanlığı ve temizliği, banyo yapma ve giyecek temizliği temalı tiyatro oyunu sergilendi.

Etkinlik sonunda öğrencilere kişisel bakıma yönelik çeşitli hediyeler dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar