Üniversiteli adayları, kimyayı zor, fizik ve biyolojiyi kolay buldu

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ikinci haftasında fen bilimleri sınavına giren öğrenciler ter döktü. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden toplam 90 soruyu doğru cevaplamak için 135 dakika uğraş veren öğrenciler kimyayı zor diğerlerini...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli adayları, kimyayı zor, fizik ve biyolojiyi kolay buldu

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ikinci haftasında fen bilimleri sınavına giren öğrenciler ter döktü. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden toplam 90 soruyu doğru cevaplamak için 135 dakika uğraş veren öğrenciler kimyayı zor diğerlerini kolay buldu.

Bilerce öğrenci herhangi bir üniversiteye adım atabilmek için LYS’ye girdi. Geçen hafta başlayan sınav maratonu, bugün LYS-2 ile devam etti. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinde toplam 90 soruyu 135 dakikada cevaplamaya çalışan öğrencilerden bazıları sınavı kolay bulurken bazıları zorlandığını söyledi. İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren öğrencilerden Galip Terzi, “Kimya zordu ama fizik daha basitti. Bölümüm Eşit Ağırlık fizik görmedim ama ona rağmen basitti.” dedi. Yavuz Çandır da, “Geçen sene de girmiştim. Geçen yıla göre kolaydı. Kimya da daha çok zorlandım. Fizik ve biyoloji bana daha basit geldi.” diye konuştu. Sınavın kolay olduğunu belirten Dilara Şahin ise şöyle konuştu: “Sınavım güzel geçti. Kimya biraz zorladı. Geçen yıl sınava girmedim ama inceledim. Sorular geçen yıla göre eşdeğer diyebilirim. Fazla zorlayıcı sorular yoktu. Zaman sıkıntım olmadı erkenden bitirdim.”

Diğer öğrencilere göre kimya testinin kolay, biyoloji ve fiziği zor bulan Yavuzcan Dörtel, “Çok zor değildi çok kolay da değildi. Diğerlerine nazaran biyolojide zorlandım. Kimya kolaydı. Biyoloji ve fizik zordu. Zaman sıkıntım olmadı. Geçen yıl sınava girmedim ama inceledim çıkan sorular. Geçen yıla göre biraz daha zordu. Psikolojik olarak mı bilmiyorum ama öyle hissettim.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar