Üniversitelerle iş dünyası daha sık bir araya gelmeli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, üniversitelerle iş dünyasının daha sık bir araya gelmesi gerektiğini bunun için oda olarak daha çok çalışacaklarını ifade etti. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü...

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerle iş dünyası daha sık bir araya gelmeli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, üniversitelerle iş dünyasının daha sık bir araya gelmesi gerektiğini bunun için oda olarak daha çok çalışacaklarını ifade etti.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Mütevelli Heyet Üyesi Macit Gül, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Abdullah Gül Üniversitesinin Kayseri’ye kazandırılmasında Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

AGÜ’de işlerin hedefler doğrultusunda yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Boydak, “Bu dönem hepimizin de bildiği gibi Abdullah Gül Üniversitemize öğrenci alımı yapıldı. Kayserimizin butik bir üniversitesi olacağı yönünde zaten hedefler konmuştu. Şimdi de gördüğümüz kadarı ile hedefler çerçevesinde işler yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle Sümer kampüsünde yoğun bir çalışma olduğunu duymaktayız. Yatırımların bitmesi ile üniversitemizin daha hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Kayseri Sanayi Odası olarak bilim adamları ile sanayicilerin her zaman iç içe olmaları gerektiğini savunan bir yapıda olduklarını açıklayan Boydak, bundan sonrada AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu’nun da tecrübelerinden istifade ederek, üniversiteler ile iş dünyasının daha sık bir araya gelmesi için gereken çalışmaları hep birlikte yapacaklarını söyledi.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise bir araştırma üniversitesi olarak iyi insanlar yetiştirmek ve bilim dünyasına katkı sağlamak istediklerini belirterek, “Bunları Kayseri ile iş ve sanayi dünyası ile birlikte yapmak istiyoruz. Bu ziyaretimizde de üniversitemizi iş ve sanayi dünyası ile nasıl bir ayaya getireceğimizi, nasıl bütünleştireceğimizi ve nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi konuştuk. Umarım zaman içerisinde hem şehrin üniversitemize sağlayacağı katkılarla, hem de işbirliği noktasında bir araya gelerek sizlerin gurur duyacağı bir üniversite oluştururuz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar