"Üniversiteleri en iyi anlayanlardan birisi Boydak ailesidir"

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversitelerine sadece bina değil birçok ihtiyaçlarının karşılanmasında Boydak Holding’in ciddi katkıları olduğunu ifade ederek, “Üniversiteleri en iyi anlayanlardan birisi Boydak ailesidir.

Google Haberlere Abone ol
"Üniversiteleri en iyi anlayanlardan birisi Boydak ailesidir"

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversitelerine sadece bina değil birçok ihtiyaçlarının karşılanmasında Boydak Holding’in ciddi katkıları olduğunu ifade ederek, “Üniversiteleri en iyi anlayanlardan birisi Boydak ailesidir. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Erciyes Üniversitesi, üniversiteye katkılarından dolayı Boydak Holding’e teşekkür için tören düzenledi ve plaket verdi. Üniversitenin Boydak Mobilya ve Dekorasyon Atölyesi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlk konuşmayı yapan Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tahir Ayata, üniversiteye desteklerinden dolayı Hacı Boydak’a teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da yaptığı konuşmada, üniversitelerinde hayırseverler için gün düzenlediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Her hayırseverimiz üniversitemize yaptırdığı hayır işleri ile ilgili temel attıkları, açılış yaptıkları günü hayırsever günü ilan ediyoruz. Boydak ailesi içinde hangi günü yapmayı düşündüğümüzde de neredeyse her ay yapmamız gerekiyor. Ki eğer öyle olursa zaman yetmeyecek. Bunun için biz Boydak ailesi ile görüşerek Boydak Günü yapacağız. Uygun bir tarihte bunu yapmamız gerekiyor.”

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Boydak ailesinin üniversitelerine katkılarını sıralamakla bitmeyeceğini anımsatarak, şunları söyledi: “Neden her ay bir gün yapmamız gerekiyor bunu açıklamak istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığına devredilen bir ilköğretim okulu Boydak ailesi yaptırdı. Daha sonra binanın bakım ve onarımlarını yine Boydak ailesi üstlendi ve yaptırdı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin uygun olmayan, kötü bir kütüphanesi vardı. Ama oraya da bir kütüphane yaptırdılar. Çok ilginç bir kütüphanedir. Boydak Mobilya ve Dekorasyon Atölyesi yaptırdı. İçindeki bütün malzemeleri ve makineleri de yine kendileri verdi. Üniversite içinde çalışanlarımızın ihtiyacı olduğu kreşi yine Boydak ailesi yaptırdı. Aklıma gelmeyen o kadar çok hayırları var ki, binaları yaptırmakla yetinmediler içlerinin donanımını da bizzat kendileri yaptırdı.”

Üniversite meselesini en iyi anlayanlardan birisinin de Boydak ailesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Keleştemur, “Başından beri bize çok destek verdiler. Bu atölye çok büyük bir ihtiyaçtı. Hocalarımız büyük sıkıntı çekiyordu. Malzemeleri, cihazları ve makineleri de karşıladılar. Bu hayır bizim medeniyette çok iyi bir gelenek. Bunu devam ettiriyorlar. Ben kendilerine ve Boydak ailesine teşekkür ediyorum. Her yıl kutlayacağımız Boydak günü olacaktır.” diye konuştu.

İşadamı Hacı Boydak, aslında teşekkür edilmesi gerekenin Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur olduğunu dile getirerek, “Biz teşekkürü Fahrettin hocamıza ediyoruz. Neden? Hocam bütün üniversitelerin ağabeysi konumundadır. Kayseri’deki üniversitelerin açılmasında, o şehirdeki üniversitenin izni olmadan diğerleri kurulamıyor. İcazet almak gerekiyor. Hocam Melikşah, Nuh Naci Yazgan ve Abdullah Gül Üniversitesi için icazet verdi ve üniversite şehri olduk. Kayseri’de 4, Adana ve Bursa’da iki üniversite var. Kayseri bilim şehri oluyor. Üniversitemize daha önce de görev alan rektörlerimizde önemli katkılarda bulundu. Bütün hocalarımızın katkısı var. Ama hocam göreve geldikten sonra sadece binadan ziyade, ki bina işleri, yapımı devam ediyor. İnsana ve bilime yatırım yapılmaya başlandı. Üniversitemiz Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra başarı sıralamasında 8’inci oldu. 180 üniversite içinde bu sıralama çok önemlidir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim emeklerimiz boya gitmedi ve bunları görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hacı Boydak, yıllar önce Hacılar ilçesinde bir uygulamayı başlattıklarını hatırlatarak, bu uygulama hakkında şu bilgileri verdi: “İlkokulu bitirdikten sonra çocuklarımız sanayiye gidiyordu. Bunlar okuyamayanlardı. Çırak, kalfa ve usta oluyordu. Böyle gelenek vardı. Ama 8 yıllık kesintisiz eğitim çıktıktan sonra bu çocukları sanata göndermek zor dedik. Bunlara bir şey öğretmemiz gerekiyordu. Bir toplantı yapmıştık o zaman. Başkanlar filan katılmıştı. Önce binaların fiziksel yapılarını değiştirerek, içerisine öğretmen tedarik edilerek, bu çocukları okutmamız lazım denildi. Hacılar, Kayseri’de 16 ilçe içinde 13’üncü sırada idi. Orta öğretimdeki başarı sıralaması bu kadar kötüydü. Yıllar içinde ilk ikiye girme başarısı gösterdi. Şu an 4 yıldır birinci durumda. Ben Erciyes Üniversitesi’nin de inşallah birinci olacağına inanıyorum. Meslek yüksekokulu ile ilgili şirketimizin hayrı devam edecek. Bütün üniversitelerimize devam edecek. Burada üniversitemizin ne tür ihtiyacı varsa, alet, malzeme gibi ihtiyaçları karşılanacaktır.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, işadamı Boydak’a teşekkür ederek plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar