Üniversitelerarası Kurul toplantısı, AÜ ev sahipliğinde yapıldı

Üniversitelerarası Kurul toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinkasaya başkanlığında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi, 222. Üniversitelerarası Kurul toplantısına...

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerarası Kurul toplantısı, AÜ ev sahipliğinde yapıldı

Üniversitelerarası Kurul toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinkasaya başkanlığında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi, 222. Üniversitelerarası Kurul toplantısına ev sahipliği yaptı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, 2 yıla yakın üzerinde çalıştığı 'Büyüme, Kalite, Uluslararasılaşma: Türkiye Yükseköğretimi İçin Bir Yol Haritası Raporu'nu burada açıkladı. Prof. Dr. Çetinsaya, raporda Türkiye yükseköğretim sisteminin son 30 yılının ve bugünkü yapısının bütün boyutları ve katmanlarıyla ayrıntılı bir analizini yaptı. Mevcut sistemin avantajları ve dezavantajlarının, belli başlı sorun alanlarının, fırsatların ve meydan okumaların tespitinin ardından,önümüzdeki on yıl için çözüm önerilerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar