Üniversitelerarası Kurul, Erzurum'da toplandı

222. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde başladı. Yükseköğretim ve üniversitelere giriş sınavının yeniden yapılanması konusundaki çalışmanın, söz konusu toplantıda açıklanması bekleniyor.Toplantı,...

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerarası Kurul, Erzurum'da toplandı

222. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde başladı. Yükseköğretim ve üniversitelere giriş sınavının yeniden yapılanması konusundaki çalışmanın, söz konusu toplantıda açıklanması bekleniyor.

Toplantı, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Öğretimi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından verilen dinleti ile start aldı. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çögenli, üniversite kütüphanesinde nadir bulunan eserlerin tanıtımını yaptı. Çögenli, Seyfettin Özege koleksiyonu hakkında bilgi verdi, dijital ortamda kitap temin edilmesini anlattı.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ DEĞİŞİME UĞRAYACAK

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise akademisyenlerin özlük haklarının önemine değindi. İbicioğlu, “Doçentlik sınavlarını kurumsal olarak dijital hale aktarmış bulunuyoruz. Üniversitelerdeki çalışan akademisyenlerin özlük haklarını kalifiyeli öğretim elemanlarını tutmak için ekonomik durumlarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yılları içerisinde üniversite eğitimi değişime uğrayacak. Örgün eğitim yerine internet tabanlı eğitim olacak. Sürdürülebilir rekabeti sağlayabilmek amacıyla bunu yapmamız gerekiyor. Uzaktan eğitim konusunda daha fazla program göndereceğiz. Türkiye’nin geleceği bu programda gizlidir.” dedi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK GÖZLEM EVİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un eğitim ve kültür dünyasına sunduğu katkıların bugün Atatürk Üniversitesi ile devam ettiğini söyledi. Sağlık alanında ileri noktada olduklarını ifade eden Rektör Koçak, şöyle konuştu: "Üniversitemiz yaz ve kış okulları adı altında yabancı öğrencileri ağırlıyor ve kültürümüzü tanıtıyoruz. Sağlık alanında da sadece ülkemiz değil komşu ülkelere de hizmet vermekteyiz. Hastanemizde organ nakli, kemik iliği, tüp bebek, modern robotik eczane gibi birimlerimiz dikkat çekenlerdendir. Uzaktan öğretim merkezimiz 2 yıldır zorunlu dersleri veriyor. Merkezimiz bazı yüksek lisans ve sertifika programlarını da yürütmektedir. Astronomi ve uzay bilimi alanında Doğu Anadolu Gözlem Evi Projesi, teleskop ihalesine çıkmıştır. Gözlem evimiz Avrupa’nın en büyük gözlem evi olacak.”

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise şunları dile getirdi: “Son dönemde akademisyenler ve yöneticilerde bu milletin dertleriyle ilgilenmelerini görünce gelecekten ümidimiz artmaktadır. Medeniyetimizin tanımadığı medeniyetlere ışık tutacak bir eğitimi gerçekleştirecekleri için teşekkür ediyorum. Erzurum Tanpınar’ın ifadesi ile 50 cami 32 medrese ile 32 medrese üniversite demektir. Atatürk Üniversitesi bu boşluğu dolduruyor. Üniversiteler kuran şehirde bulunmaktan ben de gurur duyuyorum.”

CİHAN

Yorumlar