Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde afet tatbikatı yapıldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Afetlerde İlk Müdahale ve Arama Kurtarma Eğitimi verildi. Eğitimde olası depremlerde ve...

Google Haberlere Abone ol
Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde afet tatbikatı yapıldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Afetlerde İlk Müdahale ve Arama Kurtarma Eğitimi verildi. Eğitimde olası depremlerde ve diğer afetlerde kişilerin almaları gereken önlemler uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli afetleri, “Toplum yapısını olumsuz etkileyen ekonomik ve sosyal kayıplara neden olan olağanüstü durumlar” şeklinde tanımladı. Afetlerden korunmanın ya da en az zararla atlamanın öncelikli kuralının afet riskleri konusunda bilgili olmak ve gerekli tedbirleri önceden almak olduğunu söyleyen Gözübenli, üniversitenin bu etkinlikler sayesinde çalışanlarını bilinçlendirmeye çalıştığını kaydetti.

Üniversitede görev yapan Sivil Savunma Uzmanı Nabi Yıldızalkan’ın da personeli yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirdiği sunumunda, doğal afetlere ve yangınlara karşı tüm birimlerin kendileriyle iletişim halinde olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzmanlarının uygulamalı olarak verdikleri eğitimin ardından, bina dışında da yangın tatbikatı yapıldı. Personelin ilgiyle takip ettiği tatbikatta, insanların paniğe kapılmadan neler yapmaları gerektiği üzerinde duruldu. CİHAN

Yorumlar