Üniversitede Kirli Para Akışını Kestik

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversite içinde kirli para akışı olduğunu ve bunu kestiklerini söyledi. CHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Mehmet Yıldırım ise kirli para akışının içinde yer alanların ortaya çıkarılması için yargıy

Google Haberlere Abone ol
Üniversitede Kirli Para Akışını Kestik

Kent Konseyi toplantısında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. 2011'de Rektör olarak atanan Prof. Dr. Aydın, göreve geldikten sonra üniversite içinde kirli para akışı olduğunu gördüklerini, bunu durdurduklarını söyledi. Prof. Dr. Aydın, şöyle dedi: "Üniversitede çok kirli bir para akışı gördük ve kestik. Bunu ilk defa açıklıyorum. Bizim canımız bedende olduğu müddetçe hiçbir kirli iş üniversitede yeşermeyecektir. Ne pahasına olursa olsun. Bize pahalıya mal oldu. Bundan sonra da pahalıya mal olabilir. Kirli para akışını kestiğimiz gibi kirli işe de müsade etmeyeceğiz." 

Rektör Prof. Dr. Aydın, toplantıda yer alan CHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Mehmet Yıldırım'ın, "Kirli para konusunu açın. Bu para Kastamonu'dan mı akıyor, yoksa üniversitenin içinde bir çete mi var?" sorusuna ise "Bu kadar" diyerek cevap vermedi. Toplantının ardından partisinin seçim bürosu açılışında konuşan Mehmet Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Aydın'ı eleştirdi. Kirli para akışının içinde yer alanların ortaya çıkarılması için yargıya başvuracağını belirten Yıldırım, "Rektör, 'üniversitemizde kirli para akışı vardı, kestik' dedi. Bununla ilgili daha önce üniversitede bir genel sekreter öldürüldü. Ben bunu hazmedemiyorum. Kim varsa bu kirli para akışının içinde yargıya başvuracağım. Bu Kastamonu için çok vahim bir olay. Hangi vatandaş böyle bir üniversiteye çocuğunu gönderir. Rektör ya bunu ispat etmek zorunda, ya da istifa etmek zorunda" dedi. 

Yorumlar