'Üniversite yönetimi başarılı öğrencilere gereken desteği vermedi'

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birincisi Aydın Saltan, “Hocalarımızdan gördüğümüz ilgiye karşılık ne yazık ki üniversite yönetiminin başarılı öğrencilere gereken desteği vermediğini...

Google Haberlere Abone ol
'Üniversite yönetimi başarılı öğrencilere gereken desteği vermedi'

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birincisi Aydın Saltan, “Hocalarımızdan gördüğümüz ilgiye karşılık ne yazık ki üniversite yönetiminin başarılı öğrencilere gereken desteği vermediğini de gördük. Ancak her şeye rağmen hayata karşı umudumuzu yitirmeyip bugünlere geldik.” dedi.

AİÇÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. mezunlarını verdi. Bu yıl mezun olan öğrencilere Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda bir program düzenlendi. Program da konuşan bölüm 1.’si ağırlıklı genel not ortalaması 3,80 olan Şırnaklı öğrenci Aydın Saltan üniversite yönetiminin başarılı öğrencilere gereken desteği vermediğinden yakındı. Saltan, “Dört yıllık eğitim sürecine edebiyatın kökü edebi öğrenmekle başladık ve bugünlerde arkadaşlığın, dostluğun kıymetini anlamakla bitiriyoruz. Bu dört yılın içine yazıya geçiremeyecek kadar anı sığdırdık; hocalarımızdan kitabi bilgiler dışında; Sorunlara çözüm bulmayı, sevgiyi, içimizdeki çocuğu daima yaşatabilmeyi, adaleti ve eşitliği öğrendik. Üniversite yönetimi umarız bundan sonra başarılı öğrencilerle yakından ilgilenir ve gerekli maddi ve manevi desteği sağlayarak öğrencileri başarıya teşvik eder.” diye konuştu.

“ANNELERİMİZ İLK VE EDEBİ ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

“Bugünün hepimiz için önemli ve heyecan verici olduğunu biliyorum.” diyen Saltan annenin önemine değinerek şöyle konuştu: “Yalnız birileri var ki hepimizden daha mutlu daha gururlu ve daha heyecanlı kimler mi? Annelerimiz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır analar olmasaydı biz insanlar olmazdık. Analar dilimizin öğreticisi hayatı bize tanıtanlardır bu anlamda annelerimiz ilk ve edebi öğretmenlerimizdir. Bugün bu diplomamı da anneme, babam, aileme ve bütün alın teri emekçilerine; özellikle geçtiğimiz günlerde Şırnak ve Soma’da göçük altında kalan emekçilere ithaf ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, bize emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, arkadaşlarımın gelecek yaşamlarında mutlu ve başarılı olmalarını diliyorum.”

Saltan, plaketini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Akif Arslan’dan temsili diplomasını ise öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydemir’den aldı. Saltan geçtiğimiz senede Gazetecilik Kulübü tarafından ‘Yılın en iyi muhabiri’ ödülüne layık görülmüştü. Programa Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, , öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin yakınları katıldı.

CİHAN

Yorumlar