'Üniversite tercihleri yapılırken istek sırasına özen gösterilmeli'

Zirve Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, öğrencilerin gelecek yaşamları için ciddi önem arz eden üniversite tercihleri nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği ve hangi unsurların göz önünde bulundurulması...

Google Haberlere Abone ol
'Üniversite tercihleri yapılırken istek sırasına özen gösterilmeli'

Zirve Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, öğrencilerin gelecek yaşamları için ciddi önem arz eden üniversite tercihleri nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği ve hangi unsurların göz önünde bulundurulması konusunda önemli açıklamalar yaptı. Mehmet Aslan, tercih yaparken istek sırasına önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

    FATİHHAN Gençlik Merkezleri tarafından 'Sağlıklı Tercih Nasıl Yapılır' seminerinde konuşan tercih seminerinde konuşan Aslan, "Tercih yaparken yanlış bilinen genel geçer kriterlerden vazgeçilmeli. Özellikle tercih edilen meslek gruplarının alınan puana göre formlara yazılması doğru bir adım değildir. Bu durum ileri ki dönemlerde öğrenci için sorun teşkil edecektir. Tercih yaparken bu yanlış yoldan vazgeçilmeli, öğrencilerin istekleri, ilgi alanları ve gelecek hedefleri dikkate alınmalıdır." dedi.

    Seminerin sonunda öğrenci ve velilerin sorularına cevaplar arandı. CİHAN

Yorumlar