Üniversite öğrencilerine 'terör' tuzağı

Terör örgütleri "sivil inisiyatif, dernek, oluşum, cephe ve kolektif" gibi isimler altında, gençleri birbirine düşürmeyi hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerine 'terör' tuzağı

Ankara'da 5'i devlet 10'u çeşitli vakıflara ait olmak üzere 15 üniversitede terör örgütlerinin "sivil inisiyatif, dernek, oluşum, cephe ve kolektif" gibi isimler altında faaliyet gösteren sivil uzantıları, gençleri beyinlerini yıkayarak birbirine düşürmeyi hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Ankara'da 5'i devlet 10'u ise çeşitli vakıflara ait 15 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerdeki 124 fakülte, 56 yüksekokul, 66 enstitü ve 5 konservatuvarda 290 binin üzerinde öğrenci öğrenim görüyor.

Özellikle maddi durumu iyi olmayan, kalacak yer sıkıntısı yaşayan, ailelerinden uzakta ve yeterli ilgiyi görmeyen, zayıf kişilikteki öğrencileri hedef alan terör örgütleri, üniversite bünyelerinde kurdukları "sivil inisiyatif, dernek, oluşum, cephe ve kolektif" gibi uzantıları aracılığıyla gençleri ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde imaj ve güç kaybeden terör örgütlerinin, üniversiteler bünyesinde çeşitli isimler altında örgütlenerek gençleri hedeflediği değerlendiriliyor.

Ailelerinden koparak okula geldikleri ilk günden itibaren düzenledikleri toplantı ve etkinliklere katılmaları için ısrar ettikleri öğrencilere, gruba katıldıktan sonra önemli bireyler olduklarını aşılayan oluşumlar, onları "adalet, düzen ve hak arama" gibi kavramları savunduklarına inandırıyor.

Düzenlenen basın açıklaması ve basit eylemlerde başlangıçta masum pankartlar taşıtılan bu öğrenciler, zaman geçtikçe aynı gruptaki kıdemliler tarafından devlet ve hükümet karşıtı slogan atmaları yönünde cesaretlendiriliyor.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ HEDEFTE

Ankara, Hacettepe, Orta Doğu Teknik üniversitelerinde "Halk Cephesi, Öğrenci Kolektifleri, YDG-H, SGDF" gibi isimler altında çeşitli oluşumlar bulunuyor. Bu oluşumlarda 30-50 kişilik çekirdek kadro, öğrencilerin gruba kazandırılması ve etkinliklere katılmaları için faaliyet yürütüyor.

Üniversite yerleşkesinde pankart asıp, duvarlara yazı yazan ve bildiri dağıtan bu kadrodaki her örgüt üyesi, bulundukları üniversitedeki öğrencileri kendi saflarına çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Bu yarışta gruplar bazen birbirlerine destek olurken, bazen de hakimiyet kavgaları yaşanıyor.

Öğrenciler, görüşleri kendisinden farklı diye aynı üniversitede birlikte okudukları arkadaşlarını zaman içinde düşman gibi görmeye başlıyor.

ÖZEL GÜVENLİK SADECE KİMLİK KONTROLÜ YAPIYOR

Son dönemde öğrencilerin karşı karşıya gelmemesi için üniversite yetkilileri çeşitli önlemler almaya çalışıyor.

Yerleşke girişlerinde özel güvenlik görevlileri tarafından yabancıların okula girmemesi için kimlik kontrolleri yapılsa da dil ve tarih-coğrafya fakültesi gibi aynı yerleşkede okuyan farklı görüşteki öğrenciler, bu sefer de içeride karşı karşıya geliyor.

Çıkan kavgaları ayırmak için üniversite yöneticilerinin izniyle polisler, okula girerek müdahale ediyor. Okul dışında ise güvenlik şube ve çevik kuvvet ekipleri önlem alıyor.

Kaynak : AA

Yorumlar