Üniversite Öğrencilerinden Vali'ye Protesto

Anadolu Üniversitesi'nde Vali protestosu vardı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite Öğrencilerinden Vali'ye Protesto

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Şurası'nın açılış törenine katıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte kampüste yemek yiyen Vali Güngör Azim Tuna, 100 kadar öğrenci tarafından protesto edildi. 'Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları öldürmüştür diyen valiyi burada istemiyoruz' diye bağıran öğrenciler ile polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Vali ve bakan arka kapıdan çıkıp kampüsten ayrıldı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi'nde bugün Türk Dünyası Gazeteciler Şurası açılış töreni yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da katıldı.Açılış törenin ardından aynı kampus içerisinde Taş Bina adlı restoranda yemek verildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna içeride yemek yerken polisler de önlem olarak bina etrafında bekledi. Vali Tuna'nın içeride yemek yediğini öğrenen bir grup öğrenci Taş bina önüne gelerek "Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları öldürdü diyen Valiyi üniversitemizde istemiyoruz" diye bağırdı.

Öğrenciler bakan Avcı'nın içeride olduğunu bilmezken bir anda sayıları 100'ü aştı. Takviye gelen çevik kuvvet polisleri kalkanlarla restoran önünde barikat kurdu.

POLİS MÜDÜRÜYLE SELFİE YAPTILAR

Öğrenciler, kendilerini ikna etmek isteyen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal'ın etrafında toplanarak "Bayram müdür bizimle Selfie yapsana" dedi ve ardından da cep telefonlarıyla fotoğraf çektirdi.

İçeride yemek yiyen bakan Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna'nın öğrencilerin protestolarını sürdürmesi üzerine restoranın arka kapısında dışarı çıkartılarak kampüsten ayrıldıkları belirtildi.

POLİS KALKANINI ALDILAR

Öğrencilerden bazıları restorana doğru yumurta atarken, bir grup öğrenci de restoranın giriş kapısı camını kırdı. Öğrenciler ile çevik kuvvet polisleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Arbede sırasında bir polisin elindeki kalkanı öğrenciler alıp üzerine de Berkin Elvan'ın resmini yapıştırdı. Çevik kuvvet polislerinin restoranın önünden ayrılmalarının ardından öğrenciler topluca rektörlük binasına yürüdü. Rektörlük binasının kapalı olan giriş kapısını omuzlarıyla zorlayarak açmaya çalışan öğrenciler bunda başarılı olamadı. Öğrenciler daha sonra yanlarında getirdikleri çevik kuvvet kalkanını rektörlük binasının önüne bıraktı. Öğrenciler konuşma yapıp kalkanın etrafında toplanarak hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dağıldı.

Yorumlar