Üniversite öğrencilerinden ‘tuzlu ve terlikli’ eylem

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri halk otobüslerini protesto etmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerinden ‘tuzlu ve terlikli’ eylem

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri halk otobüslerini protesto etmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. Yeni yapılan İletişim ve Eğitim Fakültelerine kış nedeniyle otobüslerinin çıkmadığını, üniversite yönetiminin şikâyetlerini dikkate almadığını ve kendilerine 2. sınıf vatandaş muamelesi uyguladığını öne süren öğrenciler, rektörlük önüne tuz ve terlik bıraktı.

Bir ay önce fakültelerine otobüs çıkmadığı için kampüs içinde yol kapatarak eylem yapan İletişim ve Eğitim Fakültesi öğrencileri, bu kez de rektörlüğe yürüyerek tuz ve terlik bırakma eylemi gerçekleştirdi. Fakülte önünde toplanan öğrenciler, yürüyerek rektörlük önüne geldi. Ellerinde pankart ve tuz taşıyan öğrenciler adına konuşan İletişim Fakültesi öğrenci temsilcisi Yunus Kök, öğrenciler olarak yaşadıkları otobüs sorununu dile getirmek için toplandıklarını belirterek, 5 bin 500 öğrencinin ulaşım sorunun çözülemediğini, şehire giden otobüslerin fakültelerinden geçmediğini ve 2. Öğretimde okuyan öğrencilerin 1 km’lik yolu yürüyerek soğukta otobüs beklediğini dile getirdi. Üniversite yönetiminin ulaşım sorununu çözmek için söz verdiğini, ancak sunulan çözümün yeterli olmadığını öne süren Yunus Kök, şehirden gelen ve şehire giden otobüslerin fakülteleri önünde geçmesini istedi. Kendilerine araçların çıkamadığının söylendiğini aktaran öğrenci temsilcisi yolları tuzladıklarını anlatarak, “Biz zenci veya 2. sınıf vatandaş değiliz.” dedi.

“5 bin 500 öğrencinin vebali yönetimin üzerinedir. Eğer bu sorunumuzu çözemiyorsa bu makamda durmanın bir mantığı yoktur, onun için emeklilik yıllarında kullanmak üzere terlik bırakıyoruz” diyen Yunus Kök, rektörlük merdivenlerine 2 çift terlik bıraktı. Öğrenciler daha sonra sloganlar atarak protesto amacıyla merdivenlere tuz attı. CİHAN

Yorumlar