Üniversite öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Meslek Yüksekokulu'nda Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Meslek Yüksekokulu'nda Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Afşin Meslek Yüksekokulu'nda yapılan programda, Allah Resulü'ne bağlılık ve samimiyet vurgusunun işlendiği programda öğrencilere karanfil ve lokum ikram edildi. Kur-an'ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan okul öğrenci temsilcisi Mehmet Özpolat, inanan insanların önderinin Hz. Peygamber olduğuna dikkat çekerek, “Aradaki samimiyet veya bozukluk insanların O'nu ne kadar anladığına işarettir.” dedi. Her insanın dürüst yaşayabilmesi için mutlaka O'nu anlaması gerektiği belirtildi.

Afşin Eshab-ı Kehf Tanıtım Derneği Başkanı Durmuş Teneci ise "Bizim için Efendimiz (sas)'in hayatının her karesi itibariyle adım adım takip etmemiz gereken yanıltmaz bir rehberdir. O kıyamet kopacağı ana kadar nefes alıp verecek olan herkesin peygamberi olarak gelmiş ve yine her problemi çözebilecek potansiyelde çok yoğun bir hayat yaşamıştır. Dün elde edilen bu nebevi sonuçlara ulaşabilmek, ancak bugün yürünen yolun da nebevi olmasıyla mümkündür." şeklinde konuştu. Arafat’ta Hz. Peygamber'in verdiği mesajı çok iyi kavrayan ashabın dünyanın dört bir yanına dağıldığını belirten Teneci, "Bugün nerede O'nun adına bir hareketlilik varsa, o gün oralara kadar giden sahabenin bereketidir." ifadesini kullandı.

Slayt gösterisinin de yer aldığı programda öğrencilerin okuduğu ilahiler katılımcıları duygulandırdı. 10 yaşındaki Ebubekir adlı öğrencinin okuduğu '40 yaşındasın' şiiri de büyük beğeni topladı. Kutlu Doğum programına İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, MYO Sekreteri İbrahim Doğan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. CİHAN

Yorumlar