Üniversite öğrencilerinden çok amaçlı hizmet

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Çok Amaçlı Hizmet’ projesi kapsamında Malazgirt’in Bahçe Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım eli uzattı.Muş Alparslan...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerinden çok amaçlı hizmet

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Çok Amaçlı Hizmet’ projesi kapsamında Malazgirt’in Bahçe Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım eli uzattı.

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Malazgirt’in Bahçe Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Çok Amaçlı Hizmet’ projesini hayata geçiren öğretmen aday adayları, Bahçe Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye, ecza dolabı ve malzemeleri, boya, sıra, masa ve yazı tahtası gibi yardımlarda bulundu.

Öğretmen aday adaylarının uyguladığı projeyi yerinde inceleyerek minik öğrencilere yardım malzemelerini dağıtan Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, birçok projenin yapıldığını ve özellikle köy okullarının eksikliklerinin giderildiğini söyledi. Öğrencilerinin merkeze 170 kilometre uzaklıkta bulunan bir köy okulunu seçmesi ve yardım eli uzatmasına yönelik bir açıklama yapan Yrd. Doç Dr. Sedat Bozarı, şunları söyledi: “Öğretmen adaylarının hizmet öncesi eğitimleri sırasında sorumluluk üstlenmelerini, girişimcilik yetisi edinmelerinin sağlayan Topluma Hizmet Uygulamaları dersimiz, öğrencilerimizi bu kapsamda birçok proje üretmeye teşvik etmiştir. Öğretmen aday adaylarının güçlerini ve yeteneklerini kullanmalarına imkan sağlayarak üretkenlik ve yaratıcılık gibi kavramların gelişmesini sağlayan dersimiz; üretilen projelerin uygulamaya konulmasıyla bu becerilerin kazanılmasını hedeflemektedir. Projelerimizin büyük bir çoğunluğunu toplumsal sorunlara bir nebze de olsa çözüm üretmeyi amaçlayan projeler oluşturmaktadır. Bunu gerçekleştirirken tabi ki önce en yakınımızdan başlamamız gerektiği bilincini taşıyoruz. Muş merkezde birçok proje gerçekleştiren Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz yavaş yavaş bağlı bulunan ilçe ve köylere yönelmektedir.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK DAHA İYİ KOŞULLARDA OKUMAYI HAK EDİYOR”

Öğretmen aday adaylarının yardım eli uzattığı Bahçe Köyü İlköğretim Okulu'nun birçok eksiğini gördüklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bozarı, “Bu gün burada Bahçe Köyü İlköğretim Okulu'nun Muş merkeze uzaklığının yaklaşık 170 kilometre olduğunu gördük. Gözden ırak ve maalesef kısmen de olsa gönülden ırak olan bu okulumuzun önemli eksikliklerinin olduğuna bir daha şahitlik ettik. Büyük bir fedakârlıkla burada çalışan öğretmenlerimizin emeklerini takdir etmemek elde değil. Birçok sıkıntıya katlanarak yokluk içinde eğitim öğretime devam ettikleri için kendilerine müteşekkirim. Öte yandan bu zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerimizin çok daha iyi koşullarda okumayı hak ettiklerini vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

“BOZARI, ÖĞRETMEN ADAY ADAYLARINA TEŞEKKÜR ETTİ”

Uygulanan proje ile üniversiteli öğrencilerin farkındalık oluşturduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bozarı, “Bu uzak diyar için farkındalık oluşturmaya çalışan Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerimiz Hatice Sinen, Sibel Gökkaya, Sultan Pala, Medine Bulakçıbaşı ve Zinnet Alkış bu projenin baş mimarlarıdır. Bu okulla beraber birkaç farklı okula daha benzer şekilde yardım eli uzatan arkadaşlarım özellikle kıyafet başta olmak üzere kırtasiye yardımı ve ikramlarda bulunmaktadırlar. Ayrıca okulda eksik gördükleri sıra, masa, tahta, projeksiyon, boya gibi eksiklikleri de giderme yolunda önemli adımlar atmışlardır. Projenin asıl sahipleri Hatice Sinen, Sibel Gökkaya, Sultan Pala, Medine Bulakçıbaşı ve Zinnet Alkış’ı tebrik etmek istiyorum. Ayrıca her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimimiz ile Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar’a ve Cemre İletişim’e ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarla beraber özel ve tüzel kişilerin de konuyla ilgili daha fazla hassasiyet göstermelerini diliyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar