Üniversite öğrencileri ‘Soma’ için yürüdü

Beşiktaş’ta üniversite öğrencileri Soma’daki maden faciasına tepki göstererek eylem yaptı. Öğrenciler yaptıkları açıklamamanın ardından olaysız dağıldı.Çırağan Caddesi’nde toplanan üniversite öğrencisi bir grup, yol kapatarak...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri ‘Soma’ için yürüdü

Beşiktaş’ta üniversite öğrencileri Soma’daki maden faciasına tepki göstererek eylem yaptı. Öğrenciler yaptıkları açıklamamanın ardından olaysız dağıldı.

Çırağan Caddesi’nde toplanan üniversite öğrencisi bir grup, yol kapatarak Beşiktaş Meydan’a doğru yürüdü. ‘Madenciliğin ışığı sönmeyecek’, ‘Kar hırsızı, kölelik koşulları, denetimsizlik’, ‘Katillerden hesabı gençlik soracak’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, hükümet aleyhine slogan attı. Başlarındaki baretleri yere koyan eylemciler, olaysız dağıldı.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi: “Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi katliamına tanık olduk. Katliam, ilk önce hükümet ve ana akım medya tarafından görülmedi. Gerçekler korkuyla saklandı. Bizler Galatasaray Üniversitesi öğrencileri olarak sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Sorumluları biliyoruz ve yargılanmasını istiyoruz. Sorumlular başta AKP hükümeti olmak üzere Soma Holding ve neoliberal politikalarıdır.”

CİHAN

Yorumlar