Üniversite öğrencileri Saygı Akademi ile iftar açıyor

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, Saygı Akademi ve Nilüfer Eğitim Kurumları Mezunları Sanayici ve İşadamları Derneği (NİSİAD) tarafından hazırlanan iftar alanında oruç açıyor. Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen Cevizli...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri Saygı Akademi ile iftar açıyor

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, Saygı Akademi ve Nilüfer Eğitim Kurumları Mezunları Sanayici ve İşadamları Derneği (NİSİAD) tarafından hazırlanan iftar alanında oruç açıyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen Cevizli Cadde üzerindeki halı saha, her akşam 750 öğrenciyi ağırlıyor. Öğrenciler ve ihtiyaç sahiplerinin tıka basa doldurduğu halı saha yetmeyince, dışarıya kurulan masalarda da iftar açılıyor. Duaların yanı sıra, iftara gelen öğrenciler mehter takımı ve semazen gösterileri ile keyifli bir Ramazan geçiriyor.

Saygı Akademi gönüllüsü Cemal Günaydın, Görükle’de yaşayan üniversite öğrencilerine iftar verdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Buradaki öğrencilerin oruç açmalarına vesile oluyoruz. Günde 750 öğrenciye iftar veriyoruz. Bu talebe göre artıyor. İftar öncesi ve sonrası ise semazen, mehter ve ney konserleri veriliyor. İlgi çok iyi durumda... İkinci gün kapasitemiz yetmedi, yemek miktarını artırmak durumunda kaldık. Ayrıca burayı bize açtığı için Nilüfer Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyan ve öğrencilere yemek dağıtan Fatih Soylu, “Bu güzel organizasyonda biz de Allah rızası için bir şeyler yapmak istedik. Su taşımak olsun, yemek dağıtmak olsun, yardım etmek istedik. Onun için buradayız. Çok güzel bir ortam... Burada bulunmak güzel bir duygu.” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Mehmet Emin Katırcıoğlu ise kurulan iftar çadırı için teşekkür etti. Öğrencilerin okuldan sonra yemek yapmakta güçlük çektiğini belirten Katırcıoğlu, “Üniversite öğrencileri için bizim için bu çok güzel bir şey. İftarımızı burada yapabiliyoruz. Yemek yapma sıkıntısından kurtuluyoruz. Ortam da çok iyi. Herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar