Üniversite öğrencileri piknikte çocukluk günlerini yaşadı

Edirne’de okuyan üniversite öğrencileri oynadıkları oyunlarla çocukluk günlerini yeniden yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri piknikte çocukluk günlerini yaşadı

Edirne’de okuyan üniversite öğrencileri oynadıkları oyunlarla çocukluk günlerini yeniden yaşadı.

Bir grup üniversiteli okulunun tatil olmasını fırsat kendilerini şehir dışındaki doğal alanlara attı. Merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde yer alan ve Tunca Nehri kıyısındaki piknik alanına giden öğrenciler eğlenceli bir gün geçirdi. Suyun ve yeşilin bir arada olduğu mesire alanında mangal yakan öğrenciler öğle yemeklerini yedikten sonra eğlence faslına geçti. Yaşları 19 ile 23 arasında değişen öğrenciler, çocukluk dönemlerinde oynadıkları oyunları bir oynadı.
Önce çuvallara giren öğrenciler kıyasıya mücadele vererek bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı.
Çuvallar içerisinde ilerlemeye çalışan öğrenciler, parkur boyunca düşe kalka ilerleyebildi.
Çuval yarışmasından sonra bu kez yumurta yarışına geçildi. Yumurtayı düşürmeden bitiş noktasına doğru ilerlemeye çalışan üniversiteli gençler, dikkatli ve hızlı bir şekilde yarışı tamamlamaya çalıştı.

Bir sonraki oyun ise halat çekme yarışı oldu. Öğrencilerin ipi çekerek üstünlük kurma çalışmasına piknik alanında bulanan büyükler de katıldı. Geçmiş dönemlerde oyunların tamamlanmasından sonra her devirde popüler olan futbol ve voleybol müsabakalarına geçildi. Derslerin yoğunluğundan bunalan öğrenciler, şehrin en doğal alanlarından stresten uzak, keyifli bir gün geçirdi. Çuval yarışında küçüklüğünde de hep birinci olduğunu belirten Levent Mutlu, yarışta yine birinci olduğunu söyledi.

Oynadıkları oyunlarla çocukluğunu yeniden hatırladığını dile getiren Mutlu, “Çok güzel bir şey. Bu çuvalın içinde olmak bana mutluluk veriyor. Özlemişim bu oyunları.” dedi. Öz kültürlerinden bazı kesitleri sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Abdülhalim Yılmaz ise “Çünkü birçok alanda kendi kültürümüzden bir şeyleri kaybettiğimiz için burada kaybettiğimizin bir kısmını az da olsa yaşatmaya çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar