Üniversite öğrencileri otizmli çocukları yakından tanıma fırsatı buldu

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Öğrenci Konseyi, otizmi anlamak ve anlatmak amacıyla kampus bahçesinde etkinlik düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri otizmli çocukları yakından tanıma fırsatı buldu

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Öğrenci Konseyi, otizmi anlamak ve anlatmak amacıyla kampus bahçesinde etkinlik düzenledi. Mina Otizmle Yaşam Derneği'nin (MOYAD) desteğiyle gerçekleştirilen 3 aşamalı etkinlik, otistik çocukların da katıldığı, farkındalığı sembolize eden ‘el izi’ aktivitesiyle başladı.

    BOÜ konferans salonunda gerçekleşen seminerde ise Mina Otizmle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Cihan Kılıç öğrencilere derneklerinin kuruluş amacı ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Otizmin bir ‘hastalık’ değil, her geçen gün artan bir genel gelişim bozukluğu olduğuna vurguda bulunan Kılıç, otizmin tek ilacının eğitim olduğunun altını çizdi.

    Bursa Öğrenci Konseyi üyeleri bir gün boyunca otizmli bir çocukla birlikte vakit geçirdi. Bir taraftan otizm hakkında bilgi edinirken diğer yandan da bu çocukları yakından tanıma fırsatını buldu.

    Etkinliğin sonunda BOÜ Öğrenci Konseyi üyeleri, MOYAD gönüllüleri, otistik çocuklar ve ailelerine ikramda bulundu.

    Rektör Prof. Dr. Recep İleri, bu farkındalık etkinliğini gerçekleştiren Bursa Orhangazi Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı'na teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar