Üniversite öğrencileri 'Berkin Elvan' için yol kesip oturma eylemi yaptı

İstanbul'da üniversite öğrencileri gece yarısı Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden 'Berkin Elvan' için yürüyüş düzenleyip yol kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri 'Berkin Elvan' için yol kesip oturma eylemi yaptı

İstanbul'da üniversite öğrencileri gece yarısı Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden 'Berkin Elvan' için yürüyüş düzenleyip yol kapattı. Maslak Büyükdere Caddesi'ni trafiğe kapatan öğrenciler, oturma eylemi yaptı.

Gezi Parkı olayları sırasında polis kapsülünün başına isabet etmesi sonucu aylardır yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için üniversite öğrencileri yollara düştü. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden organize olan gençler, önce Maslak'ta bulunan bir televizyon kanalının binası önünde toplandı. Burada pankart açarak slogan atan öğrenciler, daha sonra yurtlarına doğru yürüyüşe geçti. Maslak Büyükdere Caddesi'ni bir müddet trafiğe kapatan öğrenciler, burada oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin oturma eylemi sırasında, bir ticari taksi kalabalığı fark edemeyerek ani fren yaptı. Öğrenciler hızlı gelen araç sahibine tepki gösterdi. Bir müddet oturma eylemi yapıp slogan atan öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar