Üniversite öğrencileri bayrak için yürüdü

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi.Öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile kampüs alanından,...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri bayrak için yürüdü

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi.

Öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile kampüs alanından, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Öğrenciler burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Yürüyüşe, Belediye Başkan Yardımcıları Muhsin Akdeniz, Veli Keskin, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker, BBP İlçe Başkanı Osman Hisar, Polatlı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Savaş Dinçer, Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Karali, THK Başkanı Ahmet Erdoğan ve vatandaşlar da katıldı.

Fakülte temsilcisi Bedri Sinan Taşpınar, Türk ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş, bağımsızlığımızın işareti olan Türk Bayrağımıza hiç bir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınadıklarını söyledi. Taşpınar, Buna benzer bir olay 1996 yılında Kıbrıs'ta yaşandığını hatırlattı. ‘Bayrağın değeri yapıldığı kumaşla değil; dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür.’ diyen Bedri Sinan Taşpınar, ''Türk Bayrağı dışında rengini milletin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Atalarımız bayrak yere düşmesin diye Çanakkale'de, Dumlupınar'da canlarını seve seve feda etmişlerdir. Biz Kürşat ve 40 yiğidinin, Ulubatlı Hasan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün torunlarıyız. Atalarımızın kanıyla oluşmuş şanlı Türk Bayrağımızın dalgalandığı gönderinden indirilemeyeceğinin bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.'' diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar