Üniversite öğrencilerden origami sergisi

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Japon kağıt katlama sanatı origami tekniğiyle yaptıkları figürleri rektörlük fuaye alanında görücüye çıkardı.Amasya Üniversitesi İlköğretim Bölümü Matematik Ana Bilimdalı 3. sınıf öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerden origami sergisi

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Japon kağıt katlama sanatı origami tekniğiyle yaptıkları figürleri rektörlük fuaye alanında görücüye çıkardı.

Amasya Üniversitesi İlköğretim Bölümü Matematik Ana Bilimdalı 3. sınıf öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Dersi’ kapsamında çalıştıkları Japon kağıt katlama sanatı sergisine Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Murat Gökdere Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi ve birçok akademisyen ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Öğrencilerinin birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmalarından memnun olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi, ''Bugün bizim çok mutlu günümüz. Aylar süren bir emeğin meyvelerini topluyoruz. Küçük öğrencilerimizle fakülte öğrencilerimiz kaynaştılar. Birlikte origami yani kağıt katlama işi yaptılar. Bu çalışmalar çocuklarımızın hafızasını, zekalarını geliştirmede ve psiko-motor becerilerinin gelişmesinde büyük rol oynuyor. En önemlisi de origami sanatı simetri kavramının kazanılmasında ve gelişmesinde çok önemli bir faaliyettir.” dedi.

Öğrencilerin becerilerini önce fakültede kazanıp sonra Gazi Ortaokulu’nda staj yaparak geliştirdiklerini kaydeden Develi, sergide 60 ila bin parça kağıdın katlanarak yapıldığı görseller arasında vazolar, kedi, kuğu, kurbağa figürleri gibi birçok origami eserinin bulunduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar