Üniversite öğrenci yurdunu basan AK Parti il başkanı hakkında suç duyurusu

Düzce’de önceki akşam üniversiteli öğrencilerin kaldığı yurdu basan AK Parti il başkanı ve belediye meclis üyeleri hakkında, iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlalden suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrenci yurdunu basan AK Parti il başkanı hakkında suç duyurusu

Düzce’de önceki akşam üniversiteli öğrencilerin kaldığı yurdu basan AK Parti il başkanı ve belediye meclis üyeleri hakkında, iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlalden suç duyurusunda bulunuldu.

Yurtta kalan iki öğrenci arasındaki tartışmayı fırsat bilen AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, meclis üyesi Cahit Aydın ve Hasan Küçük Öze, önceki gece Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nu basarak bazı öğrencilere eylem yaptırdı. AK Partililer, ayrıca iki öğrenciyi yurttan beraberinde götürdü. Yurt yetkilileri, il başkanı ve meclis üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İL BAŞKANI YURDA İZİNSİZ GİREREK ÖĞRENCİLERİ KIŞKIRTTI

Alınan bilgiye göre, bir grup öğrenci Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbet videosunu izlerken, yurtta kalan ve o esnada dışarıdan gelen İ.S isimli öğrenci hakaret ederek videoyu kapattı. Diğer öğrenciler tarafından uyarılan İ.S., olayı daha önce irtibatlı olduğu AK Partililere bildirdi. Bunun üzerine İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve beraberindekiler yurda izinsiz girerek, öğrencileri kışkırttı. Bir grup öğrenciyi yurdun önünde toplayan il başkanı Kaşıkoğlu, AK Parti lehine slogan attırıp, aç kaldıkları, Tayyip Erdoğan’ı kötüleyici videolar seyrettirildikleri, gece sokağa atıldıkları gibi konularda öğrencileri konuşturarak video kaydı yaptırdı.
Kaşıkoğlu, daha sonra İ.S ve H.O.U isimli öğrencileri yanına alıp, diğer öğrencilere de yurttan ayrılmaları halinde devletin kendilerine sahip çıkacağını söyleyerek yurdun önünden ayrıldı.

GECENİN BİR YARISI ÖĞRENCİLERİ DIŞARI ÇAĞIRDILAR

Yurtta 2 yıldır kalan öğrencilerden M.A.K, hiç bir şekilde öğrencilere zorla video izlettirilmediğini ve bir parti aleyhine propaganda yapılmadığını söyledi. M.A.K olayı şöyle anlattı: “Akşam bazı öğrenci arkadaşlarla toplanıp video izliyorduk. Zorlama yoktu. Video izlerken ikinci öğretimlerden bir kişi geldi, kapıyı açtı, ‘Bu videoyu izlemek istemiyorum. Bu televizyonu bunun için mi koyduk’ dedi, sonra bilgisayarı kapattı. Ondan sonra kapıyı çekip gitti. Arkasından ben gittim. Arkadaşla konuştum. ‘Niye, böyle bir şey yaptın’ dedim. ‘Abi ben bu videoyu izlemek istemiyorum.’ dedi. Galiba bunun babasının yakını bir milletvekiliymiş. Onunla görüşmüşler. Sonra hemen AK Partililer geldi. İ.S. ‘Burada mı kalıyor’ dedi. ‘Evet’ dedim. ‘Tanıdığı akrabası falan mısınız?’ dedim. O da, bir şey söylemedi. İzin almadı, zaten. Öğrencileri camdan çağırmışlar, 'inin aşağı' diye. Sonra röportaj yaptılar, slogan attılar. Gecenin bir yarısında, camdan çağırdılar. Bazı öğrenciler dışarıya çıktı. Biz çıkmadık.” diye konuştu.

'İKİ YILDIR KALIYORUM BEN YURTTAN MEMNUNUM'

İki yıldır yurtta kalan B.K isimli öğrenci, ise yurttan memnun olduklarını ve bir sıkıntılarının bulunmadığını belirtti. B.K “Ben iki senedir bu yurtta kalıyorum. Bir sıkıntım olmadı şu ana kadar. Bir grup arkadaşımız yurdun önüne çıktı. Bas bas, bağırdılar. Neyin ne olduğunu anlamış değiliz. Şu anda gerçekten sinirlerimiz çok bozuk. Moralimizi bozdular. Sonradan gelenler ne yapmaya çalıştılar anlayamadık.” açıklamasında bulundu.

Yurt Yönetim Memuru Mehmet Biroğlu ise AK Parti teşkilatından bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirterek, “Burada size yanlış şeyler öğretiliyor mu? Bununla alakalı bir şeyler var mı?” diye soruyorlar. Burada arkadaşlara ‘dik dur eğilme, başbakan seninle’ şeklinde slogan attırmaya çalışıyorlar. Yerel basını çağırmışlar. Burada olay çıkartmaya çalıştılar. Haberimiz olmadan, iki öğrenciyi götürmüşler. Biz kimseyi dışarı atmadık. Öğrencinin ailesi o gece yurtta kalmasını istemesine rağmen İ.S., AK Partililerle yurttan ayrılmıştır. Kimseyi gece vakti sokağa atmadık.” dedi.


YURDU BASANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Yurt yetkilileri, yurdu basan AK Partililer hakkında Düzce Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçeyi veren Avukat Teoman Yaman, “Dün gece saat 24 sularında müvekkil şirkete ait Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’na baskın yapmak suretiyle korku ve panik yaratan ve kendilerini AK Partili olarak tanıtan şahıslar hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunuyoruz. Böyle olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU METNİ

Savcılığa verilen suç duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “03.03.2014 günü gece vakti 24.00 sularında müvekkil Eda Eğitim Dersanecilik Araştırma Ticaret Anonim Şirketi’ne ait Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’na gelen şüpheliler izinsiz olarak yurda girmişler ve İ.S. burada mı? diye öğrencilere sormak suretiyle İ.S. adlı öğrencinin odasına girmek istemişlerdir. Bunun üzerine yurtta bulunan görevliler kim olduklarını sorunca AK Partili olduklarını söylemişlerdir. Görevlilerce kendilerine kimle görüşmek istiyorlarsa çağırabileceklerini söyleyip bekleme salonuna geçmeleri istenmiştir. Daha sonra yurt sakini öğrencilerden olan İ.S. çağrılmıştır. Gelen şüpheliler İ. S’ye ve H. O. U’ya ‘Burada neler oluyor?’ diye sorduktan sonra yurttaki görevlilere ‘Niçin gece vakti öğrenciyi dışarı atıyorsunuz. Müdürünüz kim? Bizi başbakanın yardımcısı gönderdi.’ gibi sözler sarf ettikten sonra yurttaki diğer öğrencilere ‘yurtla ilgili şikayetiniz var mı? Size zorla bir şey yaptırıyorlar mı?’ diye sorular sormuşlardır. Yine aynı şahıslar medyayı arayarak yurda gelmelerini istemişlerdir. Bir yandan da H. O. ve İ. S’ye ‘Sizi götüreceğiz. Size başka bir yer ayarlayacağız. Hatta burada kalmak istemeyen herkese yer ayarlayacağız. Yarın sizi otobüsle alacağız’ diye söylemişlerdir. Daha sonra iki öğrenciyi yanlarına alarak yurttan çıkmışlardır. Bu sırada basın mensupları gelince şüpheliler geldikleri cipe binip beklemeye başlamışlardır. Daha sonra yurt önüne beraberlerinde gelen şahıslarla sloganlar atıp ayrılmışlardır. ”

Yurtta olay çıkaran İ.S. isimli öğrenci ise konuşmak istemedi.

Bu arada AK Partililerin yurda gelişleri ve öğrencileri götürmeleri güvenlik kameralarına da yansıdı.
CİHAN

Yorumlar