Üniversite, mezuniyet töreninin iptal edildiği yönündeki iddiaları yalanladı

Harran Üniversitesi’nde mezuniyet gecesinde çıkan Lice gerginliği ile ilgili, Rektör Halil Mutlu’nun imzasını taşıyan yazılı açıklamada, yaşanan gerginliğin bazı basın ve yayın organlarınca abartıldığı, programın iptal edilmediği...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite, mezuniyet töreninin iptal edildiği yönündeki iddiaları yalanladı

Harran Üniversitesi’nde mezuniyet gecesinde çıkan Lice gerginliği ile ilgili, Rektör Halil Mutlu’nun imzasını taşıyan yazılı açıklamada, yaşanan gerginliğin bazı basın ve yayın organlarınca abartıldığı, programın iptal edilmediği bildirildi.

Yazılı açıklama yapan Rektör Mutlu, Harran Üniversitesi'nin ülkenin en huzurlu üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti. "Küçük bir grup yasa dışı pankart açmaya çalışmış, özel güvenlik görevlileri pankartı almaya çalışırken güvenlik görevlileri ile bu küçük grup arasında kısa bir arbede yaşanmış, sloganlar eşliğinde mezuniyet töreni provoke edilmeye çalışılmıştır. Özel güvenlik ile grup arasında gelişen bu durum üzerine, sadece darp edilen güvenlik görevlisi tepki olarak o an üzerinde bulunan küçük gaz spreyini kendine yumruk atan kişiye doğru püskürtmüş." diyen Mutlu, rüzgar nedeniyle biber gazından birkaç kişinin etkilendiğini ifade etti.

Gerginliğin ardından programın devam ettiğini vurgulayan Mutlu, “Bazı basın organlarında iddia edildiğinin aksine mezuniyet töreni kesinlikle iptal edilmemiştir. Öğrencilerimiz ve ailelerinin böyle mutlu bir gününde bazı kişilerin pankart açmaları, maksatlı ve huzur ortamını bozmaya yönelik faaliyetler olarak değerlendirilmiş, bu durum törene katılan 20 bine yakın öğrencimiz, aileleri ve diğer davetliler tarafından da görülmüştür.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitenin, 22 yıllık geçmişinde hep barış, huzur ve kardeşliğin yaşandığı bir üniversite olduğunu anımsatan Mutlu, üniversitenin bundan sonra da bölge ve ülkenin hoşgörü, birlik, kardeşlik, barış ve güven ortamına evrensel ilkeler çerçevesinde katkı sağlamaya devam edeceğini aktardı.

CİHAN

Yorumlar