Üniversite kontenjanları açıklandı, tercihler 7-17 Temmuz arasında

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2014-ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Tercih işlemleri, 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek. Adaylara...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite kontenjanları açıklandı, tercihler 7-17 Temmuz arasında

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2014-ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Tercih işlemleri, 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.

Kılavuzda yer alan kurallara göre adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak.

ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak, sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemleri, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak. Tercih yapacak adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları istendi. Kontenjanların bulunduğu tabloların son sütunlarında yer alan 2013-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini gösterdiği bununla birlikte 2013-ÖSYS sonucunun ortaya çıkan değerler olduğunun unutulmaması istendi.

CİHAN

Yorumlar