Üniversite kaydı artık internet üzerinden de yapılabilecek

Öğrencilerin üniversite kayıtlarını ikamet ettikleri yerden e-devlet üzerinden yapabilmelerine imkan sağlayan ‘Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu’ ile ilgili seminer düzenlendi.Proliz Yazılım tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite kaydı artık internet üzerinden de yapılabilecek

Öğrencilerin üniversite kayıtlarını ikamet ettikleri yerden e-devlet üzerinden yapabilmelerine imkan sağlayan ‘Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu’ ile ilgili seminer düzenlendi.

Proliz Yazılım tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen seminere 52 üniversiteden öğrenci işleri daire başkanları, şube müdürleri ve öğrenci işleri personelleri katıldı.

Proliz Yazılım Genel Müdürü Gökmen Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) önderliğinde hazırlanan ‘e-devlet Kapısı Üzerinden Üniversiteye Yeni Kayıt’ projesi hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Çiftçi, bu proje ile üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin artık kayıt yaptırmak için kilometrelerce yol gitme, sıra bekleme, konaklama gibi sorunlarını ortadan kaldıracağını ve internet üzerinden öğrencilerin ikamet ettikleri yerlerden kendilerine ait e-devlet şifreleri ile online olarak kesin kayıtlarının gerçekleştirilmesinin mümkün olacağını belirtti.

Seminerde üniversite öğrenci işleri daire başkanlarına da söz hakkı verildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yılmaz Sarpkaya, Aksaray Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Atakan Arslan, Artvin Çoruh Üniversitesi Mustafa Sabuncu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Miktat Bektaş, Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Niyazi Karadeniz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta ve Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı M. Tevfik Yardımcı yaptığı konuşmalarda Proliz Yazılım’ın verdiği destek ve otomasyonda yaptığı yenilikler ile ilgili memnuniyetlerini belirtti. CİHAN

Yorumlar