Üniversite kampüsünde Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi törenle açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Kampusü içerisinde hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite kampüsünde Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi törenle açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Kampusü içerisinde hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Üniversite Kamüsü'nde düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Temer Uçar, Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ ve daire müdürleri katıldı.
Bozdağ burada yaptığı konuşmada, ibadethanelerin önemine değinerek hayırsever işadamı Akdağ’a Yozgat’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Bilim kurumlarının yaptırılmasına önem verdiklerini belirten Bozdağ, “Türkiye'nin dört bir tarafını bilim kurumları ile donatıyoruz. Türkiye'nin 72 tane üniversitesi varken, bugün 180'den fazla üniversitesi var. Bununla iftihar ediyoruz." diye konuştu.
Anadolu'da açılan üniversitelerin bilim alanındaki rekabeti artırdığını söyleyen Bozdağ, "Bilim alanını daha geniş bir şekilde rekabete açtık. İstanbul'un Ankara'nın bu konuda kurduğu tekel, kırılmış oldu. Artık yarış daha fazla üniversite ile daha fazla bilim adamı ile daha fazla öğrenci ile daha fazla kentle yapılıyor.” dedi.
Vali Abdulkadir Yazıcı ise Bozok Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini belirterek özellikle TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yardımlarıyla her geçen gün yeni binalar ve yeni bölümler açıldığını kaydetti.
Yazıcı, "Üniversitemizin her yerinin bir şantiyeye dönüştüğünü, her tarafından iş makinesi sesinin geldiğini görüyoruz. Devletimizin katkılarının yanı sıra özellikle hayırsever iş adamlarımızın yardımlarıyla da üniversitemize çok sayıda bina ve tesisler kazandırıldı” dedi.
Camilerin, üniversite yerleşkesi içerisinde olmazsa olmazdan olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Camiler kampüs içerisinde büyük anlamlar ifade ediyor. Kubbeleri ve minareleriyle üniversitelere kimlik veriyor ve şahsiyet kazandırıyor. Bu eserin üniversitemize kazandıran hayırsever iş adamımız Erdoğan Akdağ beye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’da yaptıkları konuşmalarda külliye ve caminin Yozgat’a ve üniversiteye hayırlı uğurlu olması temenisinde bulundu.
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen cami ve külliye hakkında Bozdağ ve Yazıcı’ya yetkililer bilgi verdi.
Bakan Bozdağ, cami ve külliye açılışının ardından Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servis binası açılışını gerçekleştirdi.
CİHAN

Yorumlar